Yalçın Akdoğan: Çatışmasızlık ilanı seçim taktiği

Yalçın Akdoğan: Çatışmasızlık ilanı seçim taktiği

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'nin PKK'ya yönelik tavrını eleştirerek, barajı geçebilmek için sürece ihanet ettiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HaberTurk'te Tuba Atav'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İşte Akdoğan'ın konuşmasından satır başları;

RUSYA'NIN TÜRK HAVA SAHASINA İHLALİ

Türkiye en üst seviyede siyasi tavrını koydu. Sınırlarımız NATO sınırı. Türkiye'ye karşı hasmane tavır bütün NATO'ya karşı hasmane bir tutumdur. Türkiye herhangi bir ülke değil yalnız bir ülkde de değil.

KREMLİN'İN ''HAVA SALDIRILARI TÜRKİYE'NİN DE SINIRLARINI KORUYOR'' AÇIKLAMASI

Biz kendi sınırlarımızı kendimiz koruruz. Kimsenin desteğine gerek yok. Bu operasyonlar kime yapılıyor? Sadce 2 tanesi DAİŞ'i vurmuş. Bunlar Esed yönetimini destekleyen operasyonlar. Esed'e destek sorunu derinleştirir. Son dönemde sıkışan Esed rejiminin nasıl kurtarırız uğraşı. Rusya-Türkiye ilişkisini sadece Suriye üzerinden okumak yanlış. NATO'nun çok sert biçimde kınaması önemlidir.

TERÖR SALDIRILARI NEDEN ARTTI?

Eş zamanlı olarak 3 örgüt terör saldırılarına başlıyor ve devlet yeteri kadar tepki vermiyorsa, kaos yaşanırdı. 7 Haziran'dan sonra yaşanan operasyonlar sonuçtur. Sorunu olan hangi toplum kesimi varsa biz bunu çözelim dedik. Biz bu adımları attık. İyi niyetli olarak. Çözüm süreci insanlarımızı kaybetmeyelim diye başlayan bir süreçti. Örgüt gerekenleri yapmadı. Ülkeyi terk etmedi, silah bırakma konusunda gereğini yapmadı, halka zulm etme anlamında ne varsa yaptı.

Kobani olayları çözüm sürecinde bir kırılma meydana getirdi. Tekrar nasıl başlar? Örgüt eylemsizliğe uyar ve Türkiye'yi terk eder düşüncesiyle tekrar yola çıkıldı. Ancak örgüt yine bunları yapmadı. Özellikle seçimlerden önce halk üzerinde baskı oluşturmaya devam etti. örgüt açıktan Kürtlere zulm ediyor. Kürt vatandaşımızın devlete olan inancının kaybolmaması gerekiyordu ve bu operasyonlar başladı. Oradaki vatandaşlarımız huzura ermedikçe operasyonların durması doğru olmaz.

HDP barajı geçebilmek için sürece ihanet etti. Bu kabul edilebilir değil. Çözüm sürecinde toplumsal destek yüksekti. Bu sorun, toplumsal fay hatlarını harekete geçiriyor. Ama insanlar mesajları doğru anladı. Örgütün silaha güvenerek ileri sürdüğü, özerklik, şehir milisleri, isyana teşvik projeleri çöktü.

ÇATIŞMASIZLIK İLANI SADECE TAKTİK

Kesinlikle kabul edilemez. Her şey ortaya çıkacak. Yüz binlerce insan fedakarlıkla çalışırken, bu kabul edilemez. Bu polisimize, askerimize haksızlıktır. PKK, kutsala saygı duymuyor. Ama terörle mücadelede kutsala değer veriliyor. Bu nedenle olumsuzlukla niteleyecek konulardan kaçınmak gerekir.

Bir tarafta terörle mücadele eden bir hükümet var, diğer yanda kimlerin teröre destek olduğunu seçmen gördü. Örgüt Türkiye'yi terk etmeli. Bunun dışında hiç bir açıklamanın anlamı yok. Çatışmasızlık ilanı sadece taktik numaralar, seçim öncesinde.

Bahçeli'ye ülkücü camiadan çok büyük tepki var. O nedenle koalisyon olur diyor şimdi. Partinin siyasi amacı vardır, ama siz iktidar niyetinde değilseniz neden var bu parti. Koalisyon, dikte ederek olmaz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...