Demirtaş'tan vekillerine emir: PKK cenazelerine katıl

Demirtaş'tan vekillerine emir: PKK cenazelerine katıl

GÜNDEM Haberleri

PKK tehdidiyle oy toplayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yine savaş diline sarıldı.

7 Haziran öncesi Türkiye'nin batısında barış güvercinleri uçurup, doğusunda PKK tehdidiyle oy toplayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yine savaş diline sarıldı. Terör örgütünün art arda patlattığı bombalara karşı sessiz kalan Demirtaş, şehitler için bir tek kelime dahi etmedi. Saldırıları kınamak yerine her seferinde teröristleri mağdur göstermeye çalışan Demirtaş, şimdi de PKK cenazeleri üzerinden vekillerine tehditler yağdırdı.  PKK'lı teröristlerin cenazesine katılmayan HDP'li vekiller hakkında soruşturma açılacağını söyleyen Demirtaş, PKK'lıların HDP'nin seçmeni olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Bizim bir milletvekilimiz bir PKK'lının cenazesine katıldı diye linç edilebiliyor medyada. Seçmenimiz o bizim. Bize oy veren, güvenen insan. Evladını yitirmiş çatışmada. Bir bakıyorsunuz akşam havuz medyasında 'milletvekili PKK'lı terörist cenazesinde...'
Ben çok açık söyleyeyim; Halkımızın acısına sahip çıkmayan milletvekiliyle ilgili kusura bakmasınlar ben soruşturma açtırırım, parti disiplini gereği. Sen oy almışsın o insandan, hassasiyetine dikkat edeceksin arkadaşım. Cenazesine de gideceksin, taziyesine de. Askerinkine de gidebiliyorsan gideceksin, polisin de acısını paylaşacaksın.”
Demirtaş bu açıklamaları yaparken iki vekili de Tunceli'de polise düzenledikleri silahlı saldırıda öldürülen teröristin cenazesindeydi. HDP Tunceli milletvekilleri Alican Önlü ve Edibe Şahin PKK bayraklarına sarılı taburu omuzladı. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...