2.5 milyonu mahkûm ettiler

2.5 milyonu mahkûm ettiler

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanlığı, Ankara'daki büyükelçiliklere ve yabancı ülkelerdeki sağlık örgütlerine mektup gönderdi

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Sağlık Bakanlığı, PKK'nın bölgede sağlık personeline yönelik saldırıları ve tehditleri nedeniyle sağlık hizmetlerinin aksaması konusunda Ankara'daki büyükelçiliklere ve yabancı ülkelerdeki sağlık örgütlerine mektup gönderdi
Mektupta, saldırıların yaşandığı Doğu ve Güneydoğu'da toplam bin 378 vaka için acil çağrı alındığı, ancak güvenlik sebebiyle bu çağrıların 946'sına hiç ambulans görevlendirilemediği belirtildi. Yaralı teröristlere de sağlık hizmetini sunulduğu belirtilen mektupta şunlar kaydedildi, “Bölgeye tayin edilen 558 hekimin yüzde 56'sı güvenlik sorunu nedeniyle göreve başlayamadı. Yaklaşık 2.5 milyon kişi, personelinin can güvenliği nedeniyle köylere, mahallelere ulaşamaması sonucu sağlık hizmeti alımı kısıtlandı. Hastanelerdeki muayene sayılarında yüzde 25'lere varan azalmalar olurken, acil muayene sayısı ise yaklaşık yüzde 17 arttı. Bölgede diyaliz tedavisi gören hastaların yüzde 15'i, bu hizmet alımında sıkıntı yaşadı. Bölgedeki Sağlık Evlerinde Mayıs 2015 itibariyle 970 olan sağlık personeli sayısı Ekim ayında 461 'e kadar geriledi. Temmuz ve Ağustos aylarında bölgedeki sağlık personeli açığını gidermek amaçlı göreve yeni başlayan 325 sağlık personeline rağmen bu sayı giderek azalıyor.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...