Japonya'ya Erdoğan'a ödül vermeyin mektubu gönderdiler

Japonya'ya Erdoğan'a ödül vermeyin mektubu gönderdiler

GÜNDEM Haberleri

ABD eğitim sistemi Nobel ödülleri kazandırırken, bizim akademisyenlerimiz ise kendi cumhurbaşkanını dünyaya şikâyet etmekle meşgul

Amerika'da çalışan Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Kimya Ödülü'nü kazanarak büyük bir gurur yaşatırken, Türkiye'dekiler ise siyaset yapmaktan ve birbirleriyle uğraşmaktan bilime fırsat bulamıyor. Sancar'ın Nobel'i kazandığı gün Türkiye "Ülkedeki akademisyenler bu ödülü neden alamıyor" sorusunun cevabını niteliği taşıyan bir garabete şahit oldu. Başında İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tahsin Yeşildere'nin bulunduğu Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (ÜNİVDER), Japonya'daki Waseda Üniversitesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a fahri hukuk doktorası vermesine tahammül edemedi. Dernek, “Erdoğan'a ödül vermeyin” diye mektup gönderdi. 120 üyenin adına yazılan mektupta "2010 yılından bu yana Erdoğan yönetimindeki ülke demokrasi ve yargı bakımından yaralar aldı. Ödül anlamsız. Yaptığınızın farkında değilsiniz. Derin endişe duyuyoruz. Yeniden düşünün" gibi ifadelere yer verildi. Dernek başkanı Yeşildere, 7 Haziran'da HDP'den milletvekili adayı olmuştu. Mektup, paralel kanallar tarafından uluslararası mecralara servis edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Waseda Üniversitesi'nde kendisine verilen fahri doktora töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin bu ödülünü, Türk-Japon dostluğunun yeni bir nişanesi olarak gördüğünü söyledi. Uluslararası kamuoyuna terörle mücadelede birlik mesajı veren Cumhurbaşkanı, "DAİŞ neyse PKK'da odur" değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, Tokyo temasları çerçevesinde önce Japonya İmparatoru Akihito ile sonra Başbakan Shinzo Abe ile bir araya geldi. Japon Başbakan "Japonlarla Türkler birbirleri ile derin dostluk içindedir. Bizim Erdoğan ile dostluğumuz da dost olan iki ülke liderinin dostluğundan ötededir" dedi. Erdoğan da "Türkiye'nin dönem başkanlığını yaptığı G20 toplantısı 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da gerçekleşecek. 13'ünde Sayın Abe ile İstanbul'da fevkalade bir durum olmazsa bir araya geleceğiz. Ertuğrul Firkateyninin Japonya'ya seyrini ve Japon vatandaşlarının 1987 yılında THY ile Tahran'dan tahliye edilmelerini konu alan Ertuğrul 1890 filminin galasını yapacağız" diye konuştu.
BAŞBAKAN ABE'DEN MANİDAR HEDİYE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin verdiği çalışma yemeğine katıldı. Abe, yemekte, dedesinin başbakan olduğu dönemde, merhum Başbakan Adnan Menderes'in Japonya ziyaretine ait bir fotoğrafı Erdoğan'a hediye etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...