Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yetiş: Yeni bir mülteci akınına şahit olabiliriz

Yetiş: Yeni bir mülteci akınına şahit olabiliriz

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Murtaza Yetiş, Türkiye'nin yeni bir mülteci akınına şahit olabileceğini söyledi.

Başbakan  Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Murtaza Yetiş, uluslararası bazı güçlerin Suriye içerisindeki yeni politik adımlarıyla yakın dönemde Türkiye'nin yeni bir mülteci akınına şahit olabileceğini söyledi.

Adana'da yaşayan Suriyelilerin sorunlarının giderilmesi noktasında yapılması gerekenlerin ele alındığı ve Başdanışman Murtaza Yetiş'in de katıldığı çalıştay Adana Valiliği'nde düzenlendi. Kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı çalıştay sonrası açıklamalarda bulunan Yetiş, Suriye'deki savaşın durması ve ülkemize gelen Suriyelilerin tekrar ülkelerine dönmelerinin amaçlandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gündeme getirdiği 'güvenli bölge' konusunu yineleyen Yetiş, "Yeni göçlerin önüne geçilmeli. Dünya şu an ki mülteci akınıyla baş edemez durumdayken özellikle bir takım ülkelerin ve uluslararası bazı güçlerin Suriye içerisindeki yeni politik adımlarıyla birlikte yakın dönemde yeni bir mülteci akınına şahit olabiliriz. Bu krizi de bütün dünyanın görmesi ve buna ilişkin bir takım tedbirlerin de alınması gerekiyor. Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Milletimizin desteğiyle katkılarıyla sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurumlarımızın yoğun çabasıyla bu noktaya kadar getirebildik. İnanıyoruz ki bundan sonrasında da elbette ki üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız. Ancak yine ifade ediyoruz bu mesele Türkiye'nin tek başına üstesinden gelebileceği bir mesele değildir. Dünyanın bütün sorumlu ülkelerinin bu meselenin altına ellerini koyması gerekiyor" dedi.

Suriye krizinin 2011'de başladığını ve 2015'e kadar yaklaşık olarak 2 milyonu aşkın Suriyelinin misafir edildiğini anlatan Yetiş, mülteciler için 7 milyar dolar harcama yapıldığını kaydetti.

Yetiş, bugüne kadar ortaya konan eğitim hizmetleriyle Suriyeli çocukların yüzde 45'inin eğitim aldığını da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...