Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Öldürdükten sonra askerin üstüne atın'

'Öldürdükten sonra askerin üstüne atın'

GÜNDEM Haberleri

Iğdır'da aralarında il, ilçe ve belde belediye eş başkanlarının da bulunduğu 9 kişi, 'canlı kalkan' eylemine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Askerin başarılı operasyonlar sebebiyle PKK mensuplarının yaşadığı bozgun, moral bozukluğu ve hayal kırıklığı, telsiz görüşmelerine de yansıdı. PKK'nın Ağrı ve Tendürek dağlarındaki “sözde Serhat bölge sorumlusu” Yusuf Şek, yaptığı görüşmelerde askere karşı bozguna uğradıklarını itiraf ediyor. Şek, çok kayıp verdiklerini, bunu yakın gelecekte telafi etmelerinin neredeyse imkansız olduğunu belirtiyor. 
Planladıkları “kırsal ve devrimci savaşa” halkın yeterli destek göstermediğini belirten Şek, toparlanmak için yeniden ateşkes sürecine şiddetle ihtiyaçları olduklarını söylüyor.
Telsiz görüşmelerindeki “Başlangıçta halkımıza yumuşak şekilde yanaşın, kazanmaya çalışın. Yok, olmaz ise sessizce halledin ve askerin üstüne atın. Karşı gelenleri arabalarının içindeyken uzaktan indirin ve 'Yine asker vurdu' deyin. Sakın görüntü vermeyin. Yol ortasında korucu vurmayın, halk buna da tepki verdi. Gerekirse uygun bir ortamda, kimsenin görmediği bir yerde indirin ve mümkün olursa 'PKK'ya çalışıyordu, askerler vurmuş' diyerek suçu askere atın” şeklindeki konuşmaları deşifre edilen Şek'in, çok kayıp verdiklerini, bu nedenle sık sık iran'a kaçtıkları kaydediyor. 
“Asker artık her yerde karşımıza çıkıyor. Dikkatli olun, kayıp vermeyin” diyen Şek, teröristlerden kış tertiplenmesine ağırlık vermelerini istiyor. Sözde bölge sorumlusu, KCK'nın illerde problemli olduğunu ve onlardan yardım beklenmemesini de kaydediyor. 
Yapılması planlanan operasyonlara bazı alt kadrodaki yönetici kesimin karşı çıktığı ve “merkez”e isyana gidecek ölçüde açıklamalarda bulunduğu da telsiz görüşmelerinden net anlaşılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...