HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suriyeli piyanist Tambi Cimuk savaşa notalarla dur dedi!

Kaynak: İHA
Suriyeli piyanist Tambi Cimuk savaşa notalarla dur dedi!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

17 yaşındaki piyanist Tambi Cimuk, Kocaeli'de “Bırak Barış Yankılansın” sloganıyla konser verdi.

Suriye'deki savaştan kaçarak sığındığı Bursa'da müzik dehası olduğu anlaşıldıktan sonra Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli genç piyanist Tambi Cimuk, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Kocaeli AB Bilgi Merkezi işbirliğinde hazırlanan “Bırak Barış Yankılansın” çalışması kapsamında Kocaeli Sanayi Odası Orkestrası eşliğinde konser verdi. Kocaeli Sabancı Kültür Merkezi "Barış Konseri"nde sahne alan Cimuk, Rahmaninov, Mozart, Beethoven ve Rimski'nin eserlerini seslendirdi. Konseri, KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KSO meclis üyeleri, iş adamları, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.
Bursa'ya yerleştikten sonra şans eseri keşfedilen ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türk vatandaşlığı onaylanan müzik dahası Tambi Cimuk, Türkiye'yi uluslar arası yarışmalara temsil etmesinin ardından Kocaelili sanatseverlerle buluştu. 600 kişi kapasiteli ve tamamen dolu olan Kocaeli Sabancı Kültür Merkezi Salonu'nda müzikseverlere piyano resitali veren Suriyeli piyanisti performansı sık sık alkışlarla kesildi. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Tambi Cimuk alkışlar eşliğinde sahneden indi.
Cimuk'un ardından ise Özgür Günay şefliğindeki KSO Oda Orkestrası tarafından verilen konser ile program sona erdi. 

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...