Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'a hakareti alışkanlık haline getirenler 'Müeyyide yok' diyor ama...

Erdoğan'a hakareti alışkanlık haline getirenler 'Müeyyide yok' diyor ama...

GÜNDEM Haberleri

Sosyal medyada Tayyip Erdoğan'a hakaret edenler hakkında soruşturma başlatılmasının ardından bazı çevreler, hakaretin suç oluşturmadığını iddia etti.

Ebru Karatosun ANKARA
Son dönemde sosyal medyada ya da bazı TV programlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edenler hakkında soruşturma başlatılmasının ardından bazı çevreler, Avrupa ülkelerinde Cumhurbaşkanı'na hakaretin suç oluşturmadığını iddia etti. Ancak durum hiç de öyle değil. Ülkemizde TCK'nın 299'uncu maddesine göre Cumhurbaşkanı'na hakaret eden bir kişi, 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. Avrupa'da da benzer cezalar söz konusu. İşte Avrupa'daki cezalar:
ALMANYA'DA 5, İNGİLTERE'DE 3 YIL
Cumhurbaşkanı'na hakaret eden bir kişiye İtalya'da 5, Polonya'da ise 3 yıla kadar hapis cezası veriliyor. İngiltere'de Kraliçe'ye hakaret eden kişi 3 yıla kadar, İspanya'da krala veya ailesine hakaret eden kişi ise 6 aydan 2 yıla kadar hapis veya para cezası alabiliyor. Fransa'da da kamu otoritesini temsil edenlere hakaret eden kişiye 6 ay hapis veya 7 bin 500 avro para cezası veriliyor. Almanya'da da Cumhurbaşkanı'nın izniyle 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. 
 VEKİLE HAKARETE HAPİS
İtalya'da bir kişinin şerefine ve haysiyetine hakaret eden kişi 6 ay hapis cezası veya 516 avro para cezasına çarptırılırken, Polonya da kitlesel medya araçlarını kullanarak bir kişiye hakaret kişi para cezasına çarptırılabilmekte ya da 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmakta. Almanya'da hakaret suçuna 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası veriliyor. İspanya'da hakaretin ağır olması durumunda sanık 6 aydan 14 aya kadar, diğer durumlarda ise 3 aydan 7 aya kadar cezaya çarptırılıyor. İsviçre'de de hakarete para cezası veya 2 yıla kadar hapis cezası veriliyor. İngiltere'de geçen yıl feminist eylemci Caroline Criado-Perez, Twitter üzerinden bir milletvekiline hakaret içerikli paylaşımda bulunmasından dolayı 12 hafta hapis cezasına çarptırılmıştı.
Erdoğan'a hakareti alışkanlık haline getirenler 'Müeyyide yok' diyor ama...
BU MU BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ?



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...