Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması!

/ Kaynak: AA
Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sağlık Bakanlığı, patlamanın ardından tüm acil ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini, toplam 56 ambulansın olay yerinde görev yaptığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, Ankara'daki patlamanın ardından tüm  acil ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini, şu ana kadar toplam 56 ambulansın olay  yerinde görev yaptığını, 10 ambulansın ise sürekli olay yerinde bekletilerek,  olabilecek diğer yaralı veya tıbbi acillere karşı tedbirler aldığını bildirdi. 
 
 Bakanlık Kriz Masası Sorumlusu ve Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü  Osman Arıkan Nacar, patlama sonrası acil  müdahale ekiplerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
 
 Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlara baş sağlığı, yaralılara acil  şifalar dileyen Nacar, olayın son derece üzücü ve elim olduğunu ifade etti.  Nacar, olayın tren garının karşısında üst geçitte yaklaşık on saniye aralıklarla  iki ayrı patlama şeklinde gerçekleştiğini söyledi. Nacar, olayın ilk  gerçekleştiği andan itibaren tüm acil ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini  vurgulayarak, şöyle devam etti: 
 
 "Şu ana kadar toplam 56 ambulansımız olay yerinde görev yaptı, 10  ambulansımız ise sürekli olay yerinde bekletilerek olabilecek diğer yaralı veya  tıbbi acillere karşı tedbirlerini adı. Çevre hastanelerde, Atatürk Hastanesi,  Ankara Numune Hastanesi, Ankara Hastanesi, Dışkapı Hastanesi, Keçiören Hastanesi,  Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Hastanelerinde acil, yoğun bakım ve  ameliyathanelerde gerekli tedbirler alındı. 
 
Tüm branşlarda özellikle cerrahi branşlarda, kalp damar, beyin, genel  cerrahi, ortopedi, anestezi, göz, kulak burun boğaz branşlarında uzman hekimler  acile çağrılarak, görev yerlerinde gelecek yaralılara karşı bekletilmeden, acil  ameliyat şartları oluşturuldu. 


Yoğun bakımlarda olabilecek hastalar için yataklar ayarlandı." 
 
Başbakanlık'taki Kriz Masası Toplantısı sonrası açıklama yapılacak 
Türk Kızılayı tarafından kan temini ile ilgili bir sorun olmadığının  teyit edildiğinin altını çizen Nacar, "Vatandaşlara da buradan kanla ilgili  herhangi bir talep karşısında tedirgin olmamalarını ifade ediyoruz. Şu an için  herhangi kan ihtiyacının olmadığını vurgulamak istiyorum" dedi. 
 
Olay yerinde yapılan kan ihtiyacı anonsları hakkında da Nacar,  "Kesinlikle bir kan ihtiyacı yoktur. Kan stoklarımız, tamamen yaralılarımızın tüm  ameliyatlarını ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekildedir. Bu anonsları,  vatandaşlarımızın dikkate almamasını, vatandaşlarımızın herhangi bir şekilde  panik olmamalarını istiyoruz. Çünkü, tüm hizmetlerin gereğince tamamen iletişim  ve entegre bir şekilde verildiğini belirtmek istiyorum" diye konuştu. 
 
Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Kriz Masasının başında Sağlık  Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bulunduğunu anlattı. 
 
 Nacar, Ankara'daki sağlık alt yapısının oldukça güçlü olduğunu  vurgulayarak, "Şu anda tüm sağlık çalışanlarımız talimatlandırılmıştır. Sağlık  çalışanlarımız da oldukça duyarlıdır. Hastanelerimiz, tüm yaralılara sağlık  hizmetlerini hiç aksamadan vermektedirler. Vatandaşlarımızın, herhangi bir  şekilde panik olmamalarını istiyoruz" dedi. 
 
 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Başbakanlıktaki Kriz Masasına  katılacağını belirten Nacar, "Toplantı sonrasında kamuoyuna resmi bir açıklamada  bulunacaklar" diye konuştu. 

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...