Binlerce kişi İstiklal Caddesi'nde terörü lanetledi

Binlerce kişi İstiklal Caddesi'nde terörü lanetledi

GÜNDEM Haberleri

Ankara'daki terör saldırısını protesto için Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, yürüyüş boyunca sloganlarla terörü lanetledi.

Tünel Meydanı'nda bir araya gelen çeşitli sivil kuruluşlarına üye yüzlerce kişi, saat 18.00'da, üzerinde "Katilleri tanıyoruz" yazılı bir pankart açarak Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Ankara'da yaşanan patlamayı protesto eden grup üyeleri, yürüyüş boyunca sık sık sloganlar attı. Galatasaray Meydanı'na ulaşan grup üyeleri, burada, hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin yaptığı kısa konuşmaların ardından ortak basın açıklaması okundu.

"KATLİAMIN GERÇEKLEŞMESİNE NEDEN OLANLARI LANETLİYORUZ"


Barış Bloku üyesi Özlem Tolu'nun okuduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Ankara'da yaşanan saldırı, emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef almıştır. Demokrasi güçleri olarak her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı 'inadına barış' diyen barış savunucularına göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz"

Binlerce kişi İstiklal Caddesi'nde terörü lanetledi

Açıklamaların ardından grup üyeleri kısa süreli oturma eylemi yaptı. Grup üyeleri daha sonra protesto eylemine son verdi. Dağılım sırasında, bir grup Tarlabaşı Bulvarı'nda tekrar oturma eylemi yapmak istedi. Polis, gaz ve plastik mermilerle gruba müdahale etti. Müdahalenin ardından grup üyeleri ara sokaklara kaçtı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...