Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Dedeoğlu: IŞİD ve PKK anlaşmış olabilirler

/ Kaynak: AA
Bakan Dedeoğlu: IŞİD ve PKK anlaşmış olabilirler

GÜNDEM Haberleri  / AA

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Beril Dedeoğlu PKK ve DAEŞ hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakan Dedeoğlu, Ankara'da düzenlenen terör saldırısına ilişkin olarak, "PKK yolu ile Türkiye'yi özellikle Suriye meselesinde biraz konunun dışında tutmaya çalışan bir baskı oluşturmakla ilgiliydi büyük ölçüde" dedi.

PKK VE DAEŞ ANLAŞMIŞ OLABİLİR
Dedeoğlu, "Eylemin yapılış yeri, seçilişi, hedef alınan kişilere baktığımızda bunun çok bölgeyle sınırlı bir yönü olmadığını düşündüm. Yani biraz daha DAEŞ-PKK olabilir, militanlar aralarında anlaşmış olabilirler ama başka ülkelerin parmaklarının da olduğu bir düşünceyle buna karar verilmiş gibi bir hissiyata kapıldım" ifadelerini kullandı.

"Çok profesyonel bir eylem bu" diyen Bakan Dedeoğlu, "Burada verilmeye çalışılan temel mesaj tam da güvensizlik ortamı yaşatmak, çünkü faili tanımıyorsunuz. Çok fazla kişi hedefe konmuş, belli ki çok insan ölsün istenmiş. Bu durumda yapılacak ilk şey sakin olmaktır" şeklinde konuştu.

Dedeoğlu, "Umarım ki bu tür menfur saldırılar birer siyaset aracı olmaktan çok, 'bu hepimize yapılmış' duygusunun yaygınlaşacağı bir iklim yaşatır" ifadesini kullandı.

Bakan Dedeoğlu, "Çözüm süreci konusunda umutlu musunuz?" şeklindeki soruya karşılık da silahlar patlarken çözümün çok zor olduğunu ve konuşma zemininin kaybedildiğini vurguladı.

Dedeoğlu, "Topluma baktığımızda bu çatışma durumunun bitmesi yönünde bir eğilim yüksek. Bu da beni umutlu kılıyor" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...