Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dicle Deli'nin tabutu PKK'nın sözde bayrağına sarıldı

Dicle Deli'nin tabutu PKK'nın sözde bayrağına sarıldı

GÜNDEM Haberleri

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Dicle Deli'nin tabutu PKK bayrağına sarıldı, törende Öcalan'ın dövizleri açıldı.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Dicle Deli, Silivrikapı Camii'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde terör örgütü lehine sloganlar atılıp, Abdullah Öcalan'ın dövizleri açıldı. Ankara'da düzenlenen Barış ve Demokrasi Mitingi öncesi mitinge katılacakların toplandığı yerde gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Dicle Deli'nin (17) cenazesi Silivrikapı Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, HDP Milletvekili Garo Paylan'ın yanı sıra ailesi ve sevenleri katıldı. Dicle Aydın'ın cenaze namazı cami içerisinde kılındı. Cenaze namazının ardından caminin avlusunun dışına kadar erkeklerin omzunda giden cenaze, cami çıkışında kadınların omuzlarına verildi. Cenazenin önünde PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın dövizleri açılarak, çeşitli sloganlar atıldı.
Dicle Deli'nin tabutu PKK'nın sözde bayrağına sarıldı

Cenazeye katılanları karşılayan Dicle Deli'nin babası Faik Deli, “Ben sendikalarla birlikte yürüyordum, kızım da başka bir sendikanın önünde yürüyordu. Yani aramızda 50 metrelik bir mesafe vardı. Ben patlamayı kendi gözlerimle gördüm" dedi.
Dicle Deli'nin tabutu PKK'nın sözde bayrağına sarıldı

“SON OLARAK 'KIZIM SENİ ÇOK SEVİYORUM' DEYİP SARILMIŞTIM”
Kızıyla son yaşadığı anıyı anlatan acılı Baba, “Kızımla yaşamış olduğumuz bir olaydan dolayı aramız biraz limoniydi. Bu yüzden benim yanıma geldi ve kızım bana 'baba seni seviyorum' dedi. Bende kızıma 'seni seviyorum kızım' dedim. Daha sonra kızımı bağrıma basmıştım ve bir daha basmak nasip olmadı” diye konuştu. Dicle Deli'nin cenazesi kadınların omuzunda defnedilmek üzere Silivrikapı Mezarlığı'na götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...