Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Patlamada ölen babasının tabutuna PKK bayrağı asmak istediler!

/ Kaynak: İHA
Patlamada ölen babasının tabutuna PKK bayrağı asmak istediler!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ankara'daki patlamada ölen Ahmet Katurlu'nun cenaze töreninde tabutu üzerine PKK bayrağı serilmek istenince oğlu Harun karşı çıktı.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 5 kişi için Ümraniye'de cenaze töreni düzenlendi. Törende Ahmet Katurlu'nun tabutu üzerine PKK bayrağı serilmek istenince oğlu Harun karşı çıktı. Harun Karturlu, "İstemiyorum sermesinler. Benim babam onlar yüzünden öldü" diyerek tepki gösterdi. Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden Vahdettin Özkan, Selim Örs, Azize Onat, Cemal Avşar ve Ahmet Karturlu için Ümraniye Yavuz Selim Camii'nde cenaze törenine düzenlendi. Düzenlenen törene Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, Oğuz Kağan Salıcı ve bir çok vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen cenaze töreninde yakınları tabutların başında Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Törene katılan yüzlerce kişi attıkları sloganlarla Ankara'daki bombalı saldırıya tepki gösterdi. Törene katılan bazı vatandaşların elinde Abdullah Öcalan bayrakları olduğu görülürken, bazı cenazelerin üzerine de terör örgütü PKK'nın bayrakları serildi.


“BENİM BABAM ONLAR YÜZÜNDEN ÖLDÜ”
Bombalı saldırıda hayatını kaybeden üç çocuk babasın 43 yaşındaki Ahmet Karturlu'nun tabutunun üstüne de terör örgütü PKK bayrağının renklerini taşıyan bez parçaları serilmek istendi. Ancak bu sırada devreye giren oğlu Harun Karturlu, “İstemiyorum sermesinler, benim babam onlar yüzünden öldü” diyerek duruma tepki gösterdi. Karturlu'yu yakınları güçlükle sakinleştirdi. HDP Lideri Demirtaş'a da tepkili olan Karturlu, yakınlarının ısrarı üzerine Demirtaş'ın taziyesini kabul etti. Kılınan cenaze namazlarının ardından cenazeler Ihlamurkuyu Mezarlığına defnedildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...