Karabük'teki terör operasyonunda 6 kişi serbest bırakıldı

Karabük'teki terör operasyonunda 6 kişi serbest bırakıldı

GÜNDEM Haberleri

Karabük'te yapılan operasyonda gözaltına alınan 6 kişi, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Karabük polisinin terör örgütü üyesi olan ve örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırdığı belirlenen şahsı yakalamak üzere Karabük'te yaptığı operasyonda gözaltına alınan 6 kişi, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Karabük Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Karabük'te inşaat işçiliği yapan bir kişinin kandırılarak dağ kadrosuna katılacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine şahsın Van'daki adresini belirleyen Karabük polisi, konuyu Van Emniyet Müdürlüğü ile paylaştı. Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katılmak üzere olan M.A. isimli şahsı ekipler ikna ederek kurtardı. Emniyette ifadesi alınan M.A.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda Karabük'te H.Ö. isimli şahsın PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırdığı tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Karabük TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, peşine düştükleri H.Ö.'yu yanındaki 2 kişi ile birlikte Çorum'da yakalayarak gözaltına aldı. Burada adliyeye sevk edilen zanlılardan H.Ö. ve S.M. 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklandı. 
H.Ö.'nün Karabük'ün Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine yapılan operasyonda ise gözaltına alınan E.B., M.K, O.Y., M.K., F.S. ve Y.Ç. isimli öğrenciler, Karabük Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...