Diyarbakır Barosu'ndan Sedat Paker hakkında suç duyurusu

/ Kaynak: DHA
Diyarbakır Barosu'ndan Sedat Paker hakkında suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Rize'de miting düzenleyen Sedat Paker hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Rize'de miting düzenleyen Sedat Peker hakkında, 'halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik, suça teşvik ve suçu övme' gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Elçi, suç duyurusu dilekçesinde Peker'in Rize'de yaptığı konuşmada halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik, suça teşvik ederek suçu övme biçiminde bir dizi suç işlediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır Barosu olarak düşünce ve ifade özgürlüğünün korunup geliştirilmesi yönündeki hassasiyetimiz ve duyarlılığımız kamuoyu tarafından bilindiği gibi ulusal düzeyde özellikle halkı kin ve düşmanlığa tahrik gibi hassas ve kırılgan bir sosyal yapıya sahip Türkiye'de bu tür suçların takibi bakımından özel bir hassasiyet göstermektedir. Bu nedenle, aşağıda bir kısmını aldığımız şüpheli Sedat Peker isimli şahsın 09.10.2015 günlü Rize mitingindeki konuşması demokratik bir ülkedeki var olan demokratik teamül ve kuralları ortadan kaldırmaya yönelik sözleri; tehlikeli, toplumu suça ve birbirine karşı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik niteliğinde olduğundan, düşünce ve ifade açıklama özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği gibi bu temel hakkın ortan kaldırılması riskini de barındırmaktadır. Bu bağlamda kamuoyunca da tanınan ve bilinen, suç örgütü kurmak, yönetmek, bu örgütün faaliyetleri çerçevesinde birçok suç işlediği bilinen ve bu suçlardan birçok kez yargılanan suç örgütü lideri Sedat Peker isimli şahıs 09.10.2015 günü Rizeiİlinde yaptığı miting konuşmasında , '...büyük hata yapıyorlar. Hatalarını fark ettikleri zaman her şey için çok geç olacak. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak. Nehirler dolusu kanları aktıkları zaman anlayacaklar. O zaman içimizden çıkacak iyi niyetliler bize 'merhametli' olun diyecekler. Biz de onlara 'bu intikam 3 yaşındaki çocuklarının yanında şehit edilen babalarının, hamile karılarının yanında şehit edilen kocalarının intikamıdır, merhamet etmeyeceğiz' diyeceğiz. Merhamet etmeyene merhamet edilmez' diyerek halkı açıkça suç işlemeye teşvik , suçu övme ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlemiştir. Şüphelinin bu konuşması birçok yerel ve ulusal düzeyde yayın yapan basın ve yayın organlarında yer almış ve bu arada Diyarbakır'da da yayınlanmıştır. Konuşmasının yayınlanmış bir kopyasına ait CD ektedir. Şüphelinin suç oluşturan açıklamaları bütün Türkiye'de ve bu arada Diyarbakır'da da yayınlandığından Başsavcılığınız soruşturma yürütmekle yetkili ve görevlidir."

Elçi, Sedat Peker'in kamuoyunda suç örgütü lideri olarak bilinen ve maiyetinde çok sayıda kişi olduğu anlaşıldığını belirterek, "Sedat Peker'in şikayetinize konu konuşmasını doğrudan kendisine emir olarak telakki edecek kişiler bulunduğu gibi, kamuoyuna açık bir alanda binlerce kişiye hitaben bu konuşmanın yapılması ve aynı konuşmasının basın yayın yoluyla da yayılmış olması belirttiğimiz suçların işlenebilirlik riskini ve olasılığını artırdığından , bu tür fiil ve eylemler gerçekleştirilmeden, savcılık makamınızca öncelikle bu kişi hakkında derhal ve etkili bir soruşturularak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...