Davutoğlu'ndan uyarı: El Kaide neyse PKK-PYD o

Davutoğlu'ndan uyarı: El Kaide neyse PKK-PYD o

GÜNDEM Haberleri

Başbakan: Nasıl ABD, El Kaide ile mücadele ederken bağlantılı örgütlerle de mücadele etmişse, Türkiye de PKK ve bağlantılarıyla mücadele etmeye kararlıdır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, “Saldırganların DNA testleri konusunda önemli bulgulara ulaşıldı. Özellikle bir saldırganla ilgili detaylı araştırma sürüyor” dedi. Davutoğlu ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki Küresel Göç Forumu öncesinde yaptıkları ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, konuşmasında canlı bomba saldırılarına temas ederek, “Saldırıyla ilgili irtibatlar konusunda soruşturma derinleştiriliyor. Kim, ne bağlantı üzerinden gerçekleştirmiş olursa olsun bu alçakça saldırıyı yapanları ortaya çıkarıp adalete teslim edeceğiz, geri planda destek olanları da. Mutlaka cezalandırılacaklar, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bazı deliller eylemcilerin IŞİD ya da PKK bağlantılı olduğuna işaret ediyor” şeklinde konuştu. ABD'nin PYD'ye yaptığı silah yardımı konusundaki açıklaması sorulan Davutoğlu, Türkiye'nin 20 Temmuz'dan itibaren DAEŞ, PKK ve DHKP-C'nin sistematik saldırısıyla karşı karşıya kaldığını kaydetti.
Davutoğlu, “Bu saldırının soruşturmasını derinleştirdikçe özellikle Twitter hesapları ve verilen bazı IP adreslerinden hareketle ulaştığımız sonuçlarla da görüyoruz ki bu saldırılarda hem DAEŞ hem PKK etkin rol oynama ihtimalleri yüksek olan örgütler" dedi. 
KARARLILIĞIMIZ NET
PYD ile PKK arasındaki organik bağa dikkat çeken Başbakan, “Türkiye'ye savaş açmış terör örgütlerine karşı tutumumuz açık, nettir. Bu terör örgütlerinin bağlantılarına karşı da aynı tutuma sahibiz. Nasıl ABD, diğer dost ve müttefik ülkeler, El Kaide ile mücadele ederken, El Kaide ile bağlantılı örgütlerle de mücadele etmişlerse, Türkiye de PKK ile bağlantılı bütün örgütlerle mücadele etmeye kararlıdır. Nasıl ABD'nin iyi niyetle Irak ordusuna verdiği silahlar daha sonra DAEŞ'in eline geçmiş ve DAEŞ tarafından bugün hepimize karşı kullanılıyorsa, bugün PYD'ye verilen silahların da yarın PKK'nın eline geçerek Türkiye'ye karşı kullanılmayacağının garantisini kimse veremez. Biz Suriye ve Irak'taki terör ve kaosun Türkiye'ye herhangi bir şekilde yansıtılmasına, orada oluşan silah stokunun Türkiye'ye sokulmasına izin vermeyiz. Onun için tutumumuz açık ve nettir. Bu tutum ABD ve Rusya Federasyonu'na da iletilmiştir” şeklinde konuştu. 
BAŞBAKAN: ÖLÜ SAYISI 99
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki canlı bombalarla yapılan saldırıda ölü sayısının 99'a çıktığını açıkladı. Davutoğlu, Show TV canlı yayınında sorularını cevaplandırırken özetle şunları söyledi:
l (Ankara'daki katliam): 99 cenazemiz var. 94'ü teslim edildi, geri kalan 4 cenaze ailesini bekliyor. Bir cenaze de Filistinli. O da ailesini bekliyor.
l PYD'ye yapılan silah yardımı, herhangi bir şekilde Türkiye'ye yönelik tehdit halini alırsa ve PYD de PKK gibi sızmalarla veya silah aktarımıyla Türkiye'ye zarar vermeye başlarsa hiç tereddüt etmeyiz. Eğer PYD Irak üzerinden Türkiye'ye girmek suretiyle bir şeye kalkışırsa, yine tereddüt etmeyiz.
l (2 Tweetçiye gözaltı):  Geçmişte PKK'yla bazı iltisakları olmuş, eylemlere katılmışlar.  Türkiye'de sansasyonel işlere imza atmış bazı isimlerle irtibatları var.
l Samimilerse çok kolay, bırakacaklar silahlarını. O zaman PYD'yi başka bir denkleme alırız. Ama PYD, PKK ile bu kadar iç içeyken ve PKK Türkiye'ye saldırırken, komşu bir ülkenin Rusya gibi PYD'ye verdiği silahları kimse meşru kılamaz. Eğer meşru kılınması gereken bir şey varsa o zaman PYD'ye yardım edilmesin, Özgür Suriye Ordusu'na yardım edilsin





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...