Ankara'daki patlamayla ilgili tweet atan kişi yakalandı

/ Kaynak: İHA
Ankara'daki patlamayla ilgili tweet atan kişi yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ankara'da terör saldırısının yapıldığı günün önceki gecesinde, Pir Ozan Abdal hesabından patlamanın olacağına yönelik tweet atan kişi yakalandı.

ANKARA'daki bombalı terör saldırısı öncesinde Twitter'da patlama olacağı yolunda paylaşımlarda bulunan üniversite öğrencisi 23 yaşındaki O.S., Eskişehir'de gözaltına alınarak Ankara'ya götürüldü. Ankara Sıhhiye Meydanı'nda 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' konulu yürüyüş öncesinde düzenlenen bombalı saldırılarla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkmış ve eylemin yapılacağını iki Twitter kullanıcısının önceden duyurduğu iddia edilmişti. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, 'Pir Ozan Abdal (@AnotolyTodorov)' isimli hesabı kullananın Eskişehir'de yaşadığını tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, kullanıcının öğrenci Ozan S. (23) olduğunu ve Eskişehir'de yaşadığını belirledi. Ozan S., kısa süre içerisinde Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri tarafından yakalanarak, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM ekiplerine teslim edildi. 
Ankara'daki patlamayla ilgili tweet atan kişi yakalandı



"BÜYÜK BİR KATLİAM OLABİLİR" 
Patlamadan önceki gece Twitter'da Pir Ozan Abdal (@AnotolyTodorov) isimli hesaptan yapılan paylaşımda, "En korkunç ihtimal de, Suruç v2 olabilir. Olası bir bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir, bu gayet ihtimal dahilinde. Mitingin yasal olması katliamın siyasi çıkara dönüşmesine vesile olur, bu durum bile böyle bir saldırının ihtimalini arttırıyor" ifadelerine yer verildi.
 
"YARIN ORADA ÖLÜRSEM..." 
Hesaptan ayrıca, "Yarın orada ölürsem, asla ve asla ülkesini sevmedi demesinler. Ben bu ülkeyi, Edirne'den Ardahan'a kadar çok sevdim" şeklinde bir veda mesajı da yayınlandı. 

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...