Yayın yasağına itiraz geldi

/ Kaynak: İHA
Yayın yasağına itiraz geldi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ankara Barosu, Başkent'teki bombalı saldırıya ilişkin yayın yasağına itiraz etti.

Ankara Barosu Başkanlığı tarafından hazırlanan itiraz dilekçesi, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmek üzere yayın yasağı kararına imza atan Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne sunuldu. İtiraz dilekçesinde, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri v.b. yayınların yapılmasını yasakladığı anımsatıldı.
Dilekçede, bu yasağın Anayasa'nın 13, 22, 26 ve 28. maddelerinde düzenlenen ölçülülük ilkesine, haberleşme hürriyetine, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetine, basın özgürlüğüne, Birleşmiş Milletler Kişisel ve Siyasal Haklar Uluslararası Sözleşmesi'nin 19/2 maddesi ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. maddesinde yer alan ifade özgürlüğüne aykırı olduğu vurgulandı. İtiraz dilekçesinde, yayın yasağının kaldırılarak halkın haber alma özgürlüğünün önünün açılması talep edildi.
Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, "Bu yasak derhal kaldırılmalı ve kamuoyu, cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı olarak tarihe geçen bu olayın her ayrıntısını öğrenmelidir" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...