Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elazığ'daki terör operasyonunda 4 kişi tutuklandı

/ Kaynak: İHA
Elazığ'daki terör operasyonunda 4 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Elazığ'da polisin terör örgütü KCK/PKK'ya yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 4'ü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada önceki gün KCK/PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirilmişti. Operasyonda Kalaşnikof'la birlikte 2 adet silah ve örgütsel dokümanlar da ele geçmişti. Operasyon kapsamında bugün 15 şüpheli Silahlı terör örgütü PKK'ya üye olmak suçundan adliyeye sevk edilmişti. 
Mahkemeye sevk edilen 15 şüpheliden 9'u savcılıktan, 2'si mahkemeden serbest kalırken, 4'ü ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Operasyona ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'da açıklama yaptı. Savcılık tarafından yapılan açıklamada,"Cumhuriyet Başsavcılığımızca PKK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında, yapılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde gözaltına alınan 15 şüpheli şahıs, 15/10/2015 günü sevk edildikleri Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerine müteakip A.Ç.,A.A.,B.Ö.,Ö.F.A.,E.O.,T.D.,Ö.T.,E.B. ve N.U. isimli şüpheli şahısların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına karar verilmiştir.Diğer 6 şüpheli şahıstan A.E. isimli şahıs 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, R.K.,S.D.,Ş.Y.,Y.G. ve R.K., isimli şahıslar PKK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan tutuklanmaları talebi ile gönderildiği Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesince yapılan sorgularına müteakip S.D.,Ş.Y.,R.K., PKK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan, şüpheli A.E. ise 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan tutuklanmalarına, Y.G. ve R.K. isimli iki şüpheli şahsın ise tutuksuz yargılanmak üzere salıverildiği, olayla ilgili başlatılan soruşturmaların devam etmekte olduğu kamuoyuna duyurulur" denildi. 

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...