'Öz yönetim'e 25 tutuklama

'Öz yönetim'e 25 tutuklama

GÜNDEM Haberleri

“Öz yönetim” ilanının yapıldığı 27 Temmuz'dan bu yana gözaltına alınan aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 51 kişiden 25'i tutuklandı.

Terör örgütü PKK'nın talimatı üzerine Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki DBP'li belediyeler ile HDP ve DBP teşkilatları tarafından uygulanmak istenen sözde “öz yönetim” oyunu, güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla boşa çıkartıldı. Terör örgütü PKK/KCK'nın talimatıyla devletin bağımsızlığını zayıflatmaya ve birliğini bozmaya yönelik eylemde bulundukları” gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında belediye başkanları ile partilerin il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 84 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu kişilerden 51'i gözaltına alınırken, adreslerinde bulunamayan 33 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen gözaltındaki zanlılardan 25'i, “Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” suçundan tutuklandı, 26'sı ise adli kontrol uygulaması kapsamında salıverildi.
Son olarak önceki gün Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Beşiri İlçe Belediye Başkanı Mustafa Öztürk ve İki Köprü Belde Belediye Başkanı Osman Karabulut da İçişleri Bakanlığının onayı ile görevden uzaklaştırılmıştı.
Dün de Hakkari'nin DBP'li Yüksekova İlçesi Belediye Eş Başkanları Ruken Yetişkin ve Tacettin Safalı ile 1 belediye meclis üyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırıldı. Gerekçe ise Yüksekova'da 13 Ağustos'ta yapılan sözde “öz yönetim” çağrısı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...