Twitter'dan terör yayan üniversiteli yakayı ele verdi

Twitter'dan terör yayan üniversiteli yakayı ele verdi

GÜNDEM Haberleri

Bombalı saldırı öncesi patlama olacağını duyuran bir kişi daha yakalandı. Eskişehir'de gözaltına alınan şahıs, Ankara'da sorgulanacak

Ankara'daki bombalı terör saldırısı öncesinde sosyal paylaşım sitesi Twitter'da patlama olacağı yolunda paylaşımlarda bulunan üniversite öğrencisi O.S. (23), Eskişehir'de gözaltına alınarak Ankara'ya götürüldü. Twitter'da “Pir Ozan Abdal” (@Anotoly Todorov) kullanıcı adıyla bombalı saldırılar öncesinde çeşitli paylaşımlarda bulunan O.S.'nin, Eskişehir'de terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalandığı öğrenildi. Söz konusu şansın, “Olası bir bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir. Bu, gayet ihtimal dahilinde... Bu durum bile böyle bir saldırının ihtimalini arttırıyor. Hiç olay da çıkmayabilir. Ufak provokasyonlarla yüzlerce insan da ölebilir” ifadesini kullandığı kaydedildi.
Öte yandan O.S.'nin yakalanmasıyla Twitter'dan paylaşılan mesajlarla ilgili gözaltına alınan şüpheli sayısı 3'e yükselirken, terör saldırısına ilişkin 8 kişinin daha başka mecralar sebebiyle gözaltına alındığı kaydedildi. 
BOMBACININ KARDEŞİ ESİR
Bu arada başkentte 99 vatandaşın öldüğü çifte saldırıyı gerçekleştiren 2 canlı bombadan biri olduğu ileri sürülen Ömer Deniz Dündar'ın IŞİD'e birlikte katıldığı ikiz kardeşi Mahmut Gazi Dündar'ın Suriye'de YPG güçlerine esir düştüğü öğrenildi. Terör örgütü IŞİD'in militanı olduğunu belirlenen Mahmut Gazi Dündar'ın IŞİD bağlantısının öğrenilmesi üzerine Telabyad cezaevine konulduğu vurgulandı. Dündar'ın eşi Merve Dündar'dan ise haber alınamadığı kaydedildi. 
NEREDEN BİLİYORDU?

O.S.'nin sosyal paylaşım sitesinde kullandığı ifadeler kan dondurdu. Zanlı, 99 kişinin ölümüne yol açan patlamadan önce yapılan paylaşımlar sebebiyle gözaltına alındı. 
Twitter'dan terör yayan üniversiteli yakayı ele verdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...