Fotosunu çekmeyin, patlar!

Fotosunu çekmeyin, patlar!

GÜNDEM Haberleri

Ankara'daki terör olayı, vatandaşların herhangi şüpheli bir durumla karşılaştıklarında ne yapması gerektiği de gündeme geldi.

Ebru Karatosun ANKARA
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı rehberde, terk edilmiş valiz, çanta, el bagajı, poşet ve sırt çantası gibi nesnelerin şüpheli olarak değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Bu nesnelerin fotoğraflarının çekilmemesi tavsiye edilirken buna gerekçe olarak ise patlayan flaşın bomba düzeneğini etkileyebileceği gösterildi. Rehberde ayrıca, birinci bombanın patlaması neticesinde yaralananlara yardım amacıyla gelen; vatandaşlara, sağlık personeline ve güvenlik güçlerine yönelik daha fazla zayiat vermek amacıyla ikinci bir bombalama eyleminin de gerçekleştirilebileceği ifade edildi. Rehberde yer alan diğer tavsiyeler şöyle: Pakete dokunmayınız, dokundurmayınız. En az 100 metre uzak durun. Meraklı kişilerin olay yerine giriş ve çıkışlarını önleyin. Çevre emniyeti sağlayan ve imha ile ilgili olarak çalışan görevlilerin vereceği talimatlara ciddiyetle yaklaşın. İkinci bir bomba ihtimalini gözetin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...