Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkel'den Türkiye açıklaması: 'Karşı çıkmam'

/ Kaynak: AA
Merkel'den Türkiye açıklaması: 'Karşı çıkmam'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin (AB) "güvenli ülkeler" listesinde yer almasına "ilkesel olarak" karşı olmadığını söyledi.

18 Ekim pazar günü Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyareti öncesi "Frankfurter Allgemeine" gazetesine konuşan Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyesi ve AB adayı ülkelerin bulunduğu "güvenli ülkeler" listesine girmesiyle ve vizelerin kaldırılmasıyla alakalı soruları cevapladı.

Türkiye'nin AB adayı ülkeler arasında "güveli ülkeler" listesinde yer almayan tek ülke olduğunu hatırlatan Merkel, "Doğal olarak, insan hakları ve Kürtlerin durumuna ilişkin kaygılanıyor olmamız, bizi dikkatli olmaya teşvik ediyor, buna rağmen ben Türkiye'nin bu statüyü almasına karşı durmayı ilkesel olarak yanlış buluyorum" dedi.

AB tarafından "güvenli ülke" olarak tanımlanan ülkelerden gelenlerin, AB ülkelerine iltica başvurularının kabulü "güvenli ülkeden" geldikleri için zorlaşıyor.

- Türkiye'ye vize kolaylığı verilmesi

Başbakan Merkel, Türkiye'ye vize kolaylığı verilmesi konusunda da hazır olunduğu sinyalini vererek, şöyle konuştu:

"Biz vize şartı konusundaki müzakereleri daima geri kabul anlaşmalarıyla bağlantılandırıyoruz. Bu, bu arada yürürlüğe girecek. Vize sorunu konusunda hızlıca halledebileceğimiz birkaç adım kaldı. Diğer konularda daha fazla vakte ihtiyacımız var."

Merkel, Türkiye ziyareti çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İstanbul'da bir araya gelecek.

Görüşmelerde teröre karşı yürütülen ortak mücadele, Suriye'deki durum, sığınmacı krizi ve Almanya-Türkiye ilişkileri ana gündem maddelerini oluşturuyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...