Davutoğlu: 'Ankara saldırısının arkasındaki temel aktör IŞİD'

Davutoğlu: 'Ankara saldırısının arkasındaki temel aktör IŞİD'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT Haber'de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

Davutoğlu: Ankara saldırısının arkasında IŞİD temel aktör olarak var
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT Haber'de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarında satır başları şöyle:

Saldırıdan dolayı hızlı bir değerlendirme yaptık ve üç günlük milli yas ilan etti. Hayatını kaybedenlerin taziyeleri ve defin işlemleri için bu üç günlük yasın, milletçe bu acıyı paylaşmasını güttük. Teröristler kaos ortamı çıkarmak ister. 

Mitinglerimizi erteledik bir süre. Bugün artık, mitinglerimiz normal seyrine döndü ama herhangi bir coşku içerisinde bulunmadık. Vaatlerimizi saymadık. Sadece Bursa'yı konuştuk. Acıyı paylaşan bir miting atmosferi istedik.

Görünen piyonları tespit ettik, şimdi onların arkasındakileri araştırıyoruz. Soruşturma ciddi bir şekilde derinleştiriliyor. Bağlantılar da çok ciddi bir şekilde ortaya çıkıyor. Buz dağının görünen yüzü ilk anda ortaya çıktı. Oradan da başka bağlantılara ulaşmak için yoğun çaba sarf ediliyor. Olayın seyri ile detaylarını biliyoruz ancak soruşturmanın selameti açısından açıklayamayız. Bu olayın içinde IŞİD temel aktör olarak var, piyonkları kimin yönlendirdiğini araştırıyoruz.  Memlekette kaos havası oluşturuyorlar. Neler yaptıklarını anlatsınlar. Vaktinden önce yapılan bir haber nedeniyle olayın aktörlerinden biri kaçtı.

Asker ve emniyet demokratik olarak seçilmiş hükümetin emrindedir.  Bu vatan coğrafyasının her santimetrekaresine hakimiz. Yapılan operasyonlar son derece başarılı. PYD ve PKK'nın içinde başka ülkelerin istihbarat unsurları var. 28 Mayıs'ta PKK, DAEŞ ve rejim unsurları bir araya geldi. Hepsinin iç içe geçtiği terör tehditi ile karşı karşıyayız. Birileri Türkiye'nin ne onmasını ne de ölmesini istiyor. 
  
BAHÇELİ'YE: BİR SES VER

Siyasi partilere gelin ortak deklarasyon yapalım dediğimde kapılar kapandı. Bir ses ver mübarek, bir ses. Bu milletin bağrına hitap edecek ses ver. Hayır demekten başka bir şey söyle. Şimdi birileri "hayır"da hayır var diyor. "Sayın Bahçeli'ye dediğimiz tek şey "hayır" deme, "bir ses ver" diyoruz. 


Milletimizden beklediğimiz sabırla bizden gelecek haberleri beklemeleri. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...