Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sinirlioğlu açıkladı:Ruslar bizden özür diledi

Sinirlioğlu açıkladı:Ruslar bizden özür diledi

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı: Hava sahasını ihlal için birkaç defa özür dilediler, tedbir alacaklarının sözünü verdiler

Buket Güven ANKARA
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, geçen haftalarda Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rusya'nın Türkiye'den birkaç kere özür dilediğini belirterek, “Ruslar bize 'İstenmeden oldu. Bir daha olmaması için tedbir alacağız' mesajını verdiler” dedi. Diplomasi muhabirleri ile bir araya gelen Sinirlioğlu, Suriyeli mültecilere yardım konusunda Türkiye ile AB arasında varılan mutabakatı ve Rusya'nın Suriye'ye bakışını anlattı. Suriyeli mültecilere AB'nin yardımı konusunda sanki AB ile bir pazarlık yapıldığı havasının ortaya çıktığına dikkati çeken Sinirlioğlu, “AB bu yardımı Türkiye'ye yapmıyor. AB bu yardımı ülkesinden ayrılmak zorunda bırakılan Suriyelilere yapıyor. Biz Türkiye olarak 8 milyar dolar harcadık” diye konuştu. 
ESAD'LI ÇÖZÜM OLMAZ
Sinirlioğlu, Rusya ile yapılan temaslarda Moskova yönetiminin “Suriye'de siyasi değişime karşı değiliz. Esad'la nikâhlı değiliz. Ama bu değişime biz değil Suriye halkı karar vermeli” dediğini ifade ederken şunları söyledi: “Esad'la çözüm olacağını düşünmek, çözüm istememekle aynı şey. Biz sadece Suriye'nin istikrara kavuşması gerektiğini söyledik. Çünkü bu Türkiye için ulusal güvenlik sorunu haline geldi. Rusya'ya Suriye'nin bölünmesini istiyor musunuz, diye sorduk.” 
Tüm görüşmelere rağmen Rusya'nın attığı adımların çelişkili olduğunun altını çizen Bakan, “Suriye'nin hava harekâtlarına baktığımızda manzaranın hiç DAEŞ'le alakası yok. Ruslar, daha çok Esad'ın kontrolü altındaki yüzde 14'lük kısımda kontrolü kaybetmesin diye hareket ediyorlar” şeklinde konuştu. 
Türkiye ile AB arasındaki mültecilere yardım görüşmelerinin detaylarını da paylaşan Sinirlioğlu, AB'nin önce Türkiye'ye katılım müzakereleri çerçevesinde zaten verdiği  IPA fonlarından destek vermeyi önerdiğini söyledi. Ankara'nın bunu asla kabul etmediğinin altını çizen Sinirlioğlu, AB'ye “Bu Türkiye'ye değil, Suriyeli mültecilere olan yardımınız. Önemsiz, anlamsız bir miktar olmamalı” mesajını verdiğini söyledi. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...