Tunceli'deki operasyonda 3 PKK'lının cesedi bulundu

/ Kaynak: DHA
Tunceli'deki operasyonda 3 PKK'lının cesedi bulundu

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Tunceli'de başlatılan operasyonda didik edilen sığınaklarda 3 PKK'lının cesedinin bulunduğu çok sayıda yaşam malzemelerinin ele geçirildiğini açıkladı.

Tunceli'de Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in adının verildiği operasyon devam ederken, dün kapatılan Tunceli-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Pülümür Vadisi'ndeki Alacak Köyü ile Zağge Mevkii'nde dört ayrı noktada güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

İl Jandarma Komutanlığı ile Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan operasyon bölgelerine sikorsky helikopterlerle profesyonel askerler indirilirken, karadan da Jandarma Özel Harekat Timleri sevk edildi. Taarruz tipi Kobra helikopterler de destek verdiği operasyonda PKK'lıların bulunduğu alanlar ateş altına alınarak bombalandı.

Tunceli'deki operasyonda 3 PKK'lının cesedi bulundu

Savaş uçaklarının PKK'lıların 4 doçka uçaksavar mevzisini bombalayarak etkisiz hale getirmesinin ardından karadan bölgeye giden askerler 2 doçka silahını de ele geçirdi. Karadan bölgeye sevk edilen askerler ise PKK'lıların geçiş güzergahlarına tuzakladığı 3 ayrı el yapımı patlayıcıyı bularak etkisiz hale getirdi.

Tunceli'deki operasyonda 3 PKK'lının cesedi bulundu

TELSİZ KONUŞMALARINDA ÖRGÜT PANİKTE

Teröristlerin telsiz konuşmalarını deşifre eden güvenlik güçleri, 20 kişilik bir grubun liderinin, PKK'nın sözde Tunceli bölge sorumlusuna çatışmalardan çekildiklerini ve bölgeden ayrılma kararı aldıklarını ilettiğini öğrendi. Bu durumun diğer gruplar arasında dağılma yaşattığına işaret eden güvenlik birimleri, örgütün sözde Tunceli bölge sorumlusunun tüm grup liderlerine bozgun çıkarmaya çalışanların anında infaz edilmesi talimatı verdiğini saptadı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...