Ege'de facia: 12 ölü 15 kayıp

Ege'de facia: 12 ölü 15 kayıp

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan'ın Midilli adasına gitmek isteyen mültecileri taşıyan ahşap tekne, Ege Denizi'nde battı.

Ege Denizi'nde yine göçmen faciası yaşandı. Mültecileri taşıyan teknenin batması sonucu 12 kişi boğuldu. 25 kişi son anda kurtarılırken, 15 kişi ise kayboldu. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahillerinden Yunanistan'ın Midilli adasına gitmek üzere yola çıkan Suriye ve Afganistan uyruklu mültecilerin içinde bulunduğu ahşap tekne, gece saat 01.00 sıralarında Ege Denizi'nde alabora olarak battı. Suya düşen sığınmacılar, 'Alo 158' hattını arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botları sevk edidi. Ölüm-kalım savaşı veren 25 göçmen kurtarılırken, 12 sığınmacının da cesedine ulaşıldı.
6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Sahil Güvenlik botuyla Ayvacık'taki Babakale Limanı'na getirilen cesetlerin, 6-7 aylık 1 bebek, 3'ü kız 4 çocuk, 2'si hamile 5 kadın ile 2 göçmene ait olduğu belirlendi. Denizden sağ olarak kurtarılanlar sağlık kontrolünden geçirildi. Göçmenler, teknede 52 kişinin bulunduğu bilgisini verdi. Sahil güvenlik ekiplerine ait 6 bot, kayıp 15 kişinin bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Olaydan sonra başlatılan jandarma operasyonunda kaçakları bölgeye getirip kaçışı organize ettiği, batan tekneye bindirdiği öne sürülen 1'i Suriye uyruklu 6 kişi gözaltına altına aldı.
ACI HABERLER BİTMİYOR
Öte yandan, Yunanistan'da yayın yapan 'www.protothema.gr' sitesinin haberine göre, Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın Kilimli adasına geçmeye çalışan 15 göçmenin içinde olduğu bot battı. 3 çocuk ile 1 kadın öldü, 11 kişi kurtarıldı. Yine Bodrum'dan Yunan adası İstanköy'e geçmeye çalışan 15 Pakistanlıyı taşıyan lastik bot, alabora oldu. 1 kişi boğulurken, 14 sığınmacı ise ölümden döndü.
KURTULANLAR SEVİNEMEDİ
Sahil Güvenlik ekiplerinde kurtarılan sığınmacılar kurtulduklarına sevinemedi. Göçmenler, Sahil Güvenlik botunun güvertesinde kaybettikleri yakınları için gözyaşı döktü.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...