ABD Başkonsolosluğu'ndan 'saldırı' iddialarına yalanlama

/ Kaynak: AA
ABD Başkonsolosluğu'ndan 'saldırı' iddialarına yalanlama

GÜNDEM Haberleri  / AA

ABD İstanbul Başkonsolusluğu, sosyal medyada dolaşan ve İstanbul'da bazı semtlere dönük terör saldırısı uyarısı iddialarını yalanladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu, sosyal medyada, İstanbul'da bazı semtlere yönelik olası terör saldırısı uyarısı iddialarını twitter hesabından yalanladı. ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nun resmi twitter hesabında (@ABDIstanbul), "ABD Başkonsolosluğu'nun İstanbul'daki belli bölgelerden uzak durulmasına ilişkin uyarıları hakkındaki haberler doğru değildir" mesajına yer verildi.


Mesajda, ABD Büyükelçiliği tarafından yayınlanan son güvenlik notunun linkine de yer verildi.
Bilgilendirme notunda, Ankara'da yaşanan terörist saldırıların herhangi bir uyarı olmadan meydana gelme olasılığı olduğu ve bütün resmi ABD görevlilerinin ve onlara bağlı kimselerin bir dahaki uyarıya kadar Türkiye çapında her türlü siyasal gösteri, yürüyüş ve kalabalık toplanmalardan uzak durmaları konusunda uyarıya yer verildi.
Sosyal medyada, ABD Büyükelçiliği'nin İstanbul'da merkezi bazı noktalarda terör saldırısı ihtimaline karşılık ABD vatandaşlarını uyardığı iddiaları dillendirilmişti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...