DBP'li belediye başkanlarından PKK'ya destek

/ Kaynak: AA
DBP'li belediye başkanlarından PKK'ya destek

GÜNDEM Haberleri  / AA

DBP'li belediye başkanları, son dönemde terör örgütü PKK'nın yanında görüntü sergilemekten kaçınmıyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Çözüm Süreci'nde sorumluluk üstlenmesi beklenen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyesi belediye başkanları, gerek söylem gerekse eylemleriyle "terör örgütü PKK'nın yanında" görüntü sergiliyor.


Cumhuriyet savcılıklarınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, bazı DBP'li belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri ve partililerin gözaltına alındığı operasyonlarda, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile silah, mühimmat ve örgütsel doküman ile geçirilmesi, terör örgütüne sağlanan desteği gözler önüne seriyor.


Belediye kamyonunda "bomba" bulunmuştu
Van'ın Şehit Fırat Mahallesi'nde 12 Ağustos'ta DBP'nin yönetimindeki Van'ın Edremit Belediyesine ait kepçe kullanılarak teröristlerce hendek kazılmıştı. Aynı partinin yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesine ait resmi plakalı kamyonda, 22 Ağustos'ta patlayıcı yapımında kullanılan 100 kilogram amonyum nitrat ile 26 fitil ve 20 büyük pil ele geçirilmişti.


Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının polislerin ilerleyişini engellemek amacıyla patlayıcı infilak ettirmesi, belediyenin iş makineleriyle hendek kazması ve güvenlik güçlerine pusu hazırlıkları, insansız hava araçlarının kameralarına yansımıştı. Cizre'de Nur, Cudi ve Yafes başta olmak üzere çeşitli mahallelerde açtıkları hendekler ve oluşturdukları barikatlarla ilçeyi yaşanmaz hale getiren teröristlerin, bu çalışmalarında DBP'nin yönetiminde bulunan Cizre Belediyesine ait iş makinesi ve kamyonları kullandığı belirlenmişti.


PKK adına sözde mahkeme kurmuşlar
Erzurum'un Hınıs ilçesinin DBP'li Belediye Başkanı Hasan Basri Fırat, "bölücü terör örgütü PKK adına sözde Adalet Komisyonu kurduğu ve bir vatandaşı yargılayarak cezalandırdığı" iddiasıyla 14 Ekim'de tutuklanmıştı. 


Kışanak ve İpek'e dava
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak hakkında, İstasyon Meydanında "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasındaki ifadeleri nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan iddianame hazırlanmıştı.


Kışanak hakkında ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis talebiyle, DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek hakkında ise "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.


Görevlerinden uzaklaştırıldılar
Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında "Halkı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" iddiasıyla soruşturma açılan Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmıştı.


Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 14 Ağustos'ta "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklanan Van  Edremit Belediye Başkanı Sevil Rojbin Çetin, İçişleri Bakanlığınca görevden alınmıştı. 


Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Beşiri İlçe Belediye Başkanı Mustafa Öztürk ve İki Köprü Belde Belediye Başkanı Osman Karabulut, İçişleri Bakanlığının onayı ile görevden uzaklaştırılmıştı.


Mardin'in Nusaybin ilçesinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan ve aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya'nın da bulunduğu 6'sı tutuklu 8 kişinin yargılanmasına 16 Ekim'de başlanmıştı.


Van'ın Özalp ilçesinde 4 Ekim'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda "canlı kalkan" olarak güvenlik güçlerini engellemeye çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 32 kişiden DBP İlçe Eş Başkanı Yakup Almaç'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi "terör örgütüne yardım etmek" ve "güvenlik güçlerine görevini yaptırmamak için direnmek" suçundan tutuklanmıştı.


Teröristin cebindeki fatura
Van'da 14 Ekim'de bir polisin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştirdikten sonra etkisiz hale getirilen bir teröristin üzerinde "Van Belediye Başkanı"na fatura edilmiş otel faturaları çıktığı açıklanmıştı.


Iğdır'da 9 Ekim'de bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonları engellemeye çalıştıkları iddiasıyla Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Şaziye Önder ve Tuzluca Belediye Başkanı Mehmet Gültekin'in de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı.


Ardahan'da 13 Ekim'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan DBP Parti Meclisi Üyesi Hande Kaya, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.


Erzurum'da 14 Ekim'de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, HDP Köprüköy İlçe Eş Başkanı Halil Kapo ve DBP Köprüköy İlçe Eş Başkanı Necati Yazıcı'nın da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı. Kapo'nun evindeki aramada bahçedeki arı kovanı içine gizlenmiş 1 uzun namlulu silah ve 1 tabanca ile bu silahlara ait mühimmat ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti. 

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...