Silvan'da 3 mahallede sokağa çıkma yasağı

Silvan'da 3 mahallede sokağa çıkma yasağı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Silvan'da sokağa çıkma yasağı ilan edilen 3 mahallede düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Bugün kaymakamlık kararınca çatışmaların yaşandığı Tekel, Mescit ve Konak Mahalleleri'nde yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Daha önce farklı tarihlerde 3 olmak üzere 7 gün sokağa çıkma yasağının uygulandığı Silvan İlçesi'nde dün akşam saatlerinde hendek kapatan ve barikatları kaldırmaya çalışan güvenlik güçlerine, PKK'lılar tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine Tekel, Konak ve Mescit Mahalleleri'ndeki farklı noktalarda çatışmalar yaşandı. Can kaybının olmadığı çatışmalar sabah saatlerine kadar belli aralıklarla devam etti.


Bugün üç mahallede devriye gezen polis zırhlı araçlarıyla yapılan anonslarla, Tekel, konak ve Mescit Mahalleleri'nde saat 12.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar, kaymakamlık kararıyla sokağa çıkma yasağının uygulanacağı duyuruldu. Anonslar üzerine tedirgin olan vatandaşlar evlerine çekilirken, 3 mahalledeki esnaf da kepenklerini indirmeye başladı.

Silvan'da 3 mahallede sokağa çıkma yasağı


ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR BAŞLADI


Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Tekel, Mescit ve Konak Mahallesi'nde açılan üm sokak girişlerine, yakıt yüklü tankerlerle barikat kurulduğu görülürken, bazı sokak girişlerine kazılan hendeklerin içesine su doldurulduğu ve bomba düzenekleri ile de tuzaklandığı ifade edildi. Güvenlik güçlerinin mahallelere girmesini önlemeye çalışan PKK'lılar da, sokak içerisinde gizlendikleri bildirildi.

Silvan'da 3 mahallede sokağa çıkma yasağı


Saat 12.00 itibariyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı Tekel, Konak ve Mescit Mahalleleri'nde operasyon düzenleyen güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında yoğun silah ve patlama sesleri duyulurken, ilçe merkezindeki, yasakların uygulanmayan diğer mahallelerde oturanlar da evlerine çekildi. Çatışma ve patlamalar nedeniyle ilçenin büyük bölümüne de elektrik verilemiyor.

Silvan'da 3 mahallede sokağa çıkma yasağı

Silvan'da 3 mahallede sokağa çıkma yasağı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...