Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yere atılan bayrağı direğe asan Diyarbakırlı çocuk bakın kim çıktı!

Yere atılan bayrağı direğe asan Diyarbakırlı çocuk bakın kim çıktı!

GÜNDEM Haberleri

Yere atılan Türk Bayrağı'nı direğe asan Diyarbakırlı çocuklar konuştu: Bayrağa zarar verilince rahatsız olup ağladım...

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Fatih Ortaokulu'nun bahçesindeki gönderde asılı bulunan Türk Bayrağı, 15 Ekim'de top oynayan bir grup çocuk tarafından indirildi. Okul bahçesinde oynayan 10-13 yaşları arasındaki 4 çocuk ise yere atılan bayrağı aldı ve yerine astı. Bayrağı yerine asan çocuk, arkadaşlarından alkış aldı. Yaşananları okulun güvenlik kamerası saniye saniye kaydetti.
 Yere atılan bayrağı direğe asan Diyarbakırlı çocuk bakın kim çıktı!
OKULU BIRAKMAK ZORUNDA KALMIŞ
Türkiye'nin konuştuğu çocuklar konuştu. Okula yakın bir bölgede oturan Uğur Saraç (13) maddi imkânsızlıklar yüzünden ancak 4. sınıfa kadar okuyabilmiş. Annesi okulda geçici işçi statüsünde hademe olan çocuğun babası ise işsiz. Boş vakitlerini okulda oynayarak geçiren Uğur'un en büyük hayali tekrar okuluna dönmek.
 Yere atılan bayrağı direğe asan Diyarbakırlı çocuk bakın kim çıktı!
POLİS OLMAK İSTİYOR
Hayali güzel bir ev, bisiklet ve bilgisayar olan Uğur Saraç, yaşananları şöyle anlattı:
“Okul bahçesinde maç oynuyorduk. 5-6 kişilik bir çocuk grubu geldi. Yan taraftaki okulun bayrağını parçalayıp yırttılar. Bizim olduğumuz okulun bayrağını indirip yere sürtünce müdahale ettim. Çok zoruma gittiği için ağladım. Bayrağı ellerinden alıp daha sonra öptükten sonra 3 arkadaşımın yardımı ile direğe çıkıp astım. Kamera olduğunu bilmiyordum, görüntüleri izleyince kendimle gurur duydum. Bayrak sevgisi vatana olan sevgimden geliyor. Zaten bayrağı da vatan için astım. Yere düşen bayrağın öpülerek yerine asıldığını televizyonda görmüştüm. İmkân sağlanırsa tekrar okuluma dönmek istiyorum. Çünkü okuyup polis olmak istiyorum.”
 Uğur'a yardımcı olan 4. sınıf öğrencisi Emirhan Rezbiç ise “Vatanımız için yaptık” dedi.
 
"BAYRAK İKİYE BÖLÜNMEZ"
Fatih Ortaokulu'nda hademe olarak çalışan 4 çocuk annesi Aysel Saraç, “Oğlumla gurur duyuyorum. Oğlum tüm Türkiye'ye tek bayrak altında yaşanacağı mesajı vermiştir” derken, işsiz baba Fikret Saraç “Görüntüleri izlerken çok duygulandım. Evladımla sonsuz kez gurur duydum. Bir bayrak altında yaşıyoruz, bayrak ikiye bölünmez. Kendimizi hep ay yıldızlı bayrağımız altında gördük” dedi.
(GAZETE HABERTÜRK)
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...