Taziye polemiğine Çelik'in yorumu: İletişim kazası

Taziye polemiğine Çelik'in yorumu: İletişim kazası

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Gül'ün Demirtaş'a taziyelerini bildirmesi ile ilgili konuştu.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a Ankara katliamı ile ilgili taziyelerini bildirmesi ile başlayan tartışmaları "İletişim kazası" olarak nitelendiren Çelik, Bahçeli'nin "5'inci parti" çıkışını da değerlendirdi.

Çelik'in açıklamaları şöyleydi:

11'İNCİ CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'ÜN DEMİRTAŞ'I ARAMASI

Sayın 11'inci Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Taziyenin acıyı paylaşmak şeklinde olduğunu düşünüyorum. İletişim kazası olmuş olabilir. Başka kesimleri de aramışlar. Başbakanlığı aramak sayın 11'inci Cumhurbaşkanımızın kendi takdiridir. 11'inci Cumhurbaşkanımızın etraftaki gelişmelerden ne kadar üzüntü duyduğunu biliyoruz. Kendisi ile ilgili polemik yürütülmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Sayın Başbakanımız da kendi dileğini dile getirmiştir. Polemik üretmeye çalışanlar AK Parti tarafı olmaz.

BAHÇELİ'NİN 5'İNCİ PARTİ ÖNGÖRÜSÜ (AK PARTİ'DEN YENİ PARTİ ÇIKMA İHTİMALİ VAR MI?)

Değerlendirilmesi gereken mesele. Benim gördüğüm Sayın Bahçeli'nin siyasi tutumu ile MHP'nin siyasi araçları arasında birbirine zıt mevzilenme var. Bahçeli, kendi tutumunu tabanına bile izah edemiyor. Bahçeli'nin ağzından tutarlı vizyon görmüyoruz. Sayın Bahçeli sadece AK Parti'nin içi ile meşgul. Ana muhalefet olma hedefini bile ortaya koymuyor. AK Parti'nin içinden parti çıkar mı çıkmaz mı bunu AK Partililer 2002'den beri duyuyorlar. Sayın Bahçeli'den beklenen AK Parti'nin ne olacağı ile ilgili olacağı şeyler değil MHP'nin ne olacağını duymak ister tabanı. Kendi siyasi partisinin geleceği ile ilgili o tabanı 7 Haziran'dan sonra niçin iktidardan uzak tutması ile ilgili konuşması gerekiyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Habertürk TV'ye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...