Taraf'ı Gül, Hürriyet'i de Yıldız Sarayı yalanladı

Taraf'ı Gül, Hürriyet'i de Yıldız Sarayı yalanladı

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan'ın, Merkel'i ağırladığı Büyük Mabeyn Köşkü'nün koltuklarındaki hilalin orijinal olmadığına dair iddialara cevap Yıldız Sarayı'ndan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i ağırladığı Büyük Mabeyn Köşkü'nün koltuklarındaki hilalin orijinal olmadığına dair iddialara cevap Yıldız Sarayı'ndan geldi. Müze Müdürü Ali İlker Tepeköy, söz konusu koltuklara “hilal” simgesinin sonradan eklendiği yönündeki iddialar konusunda, “Koltukların, Sultan Albülhamid döneminde çekilen fotoğraflarında, yani orijinalinde hilal sembolü mevcut. Söz konusu hilal süreç içinde kırılmış, kopmuş ya da koruma amacıyla esere yanlış uygulamalar yapılmış olabilir. Koltuklar restore edildiğinde, hilal sembolleri de yine orijinaline uygun olarak eserlere uygulandı” ifadelerini kullandı. Sanat Tarihçisi Semavi Eyice de koltuklarla ilgili eleştirilere, “O koltuklar zaten modern bir binada olmaz. Fakat saraya böyle ihtişamlı eşyalar yakışır” açıklamasını yaptı. Tarihî eserlerin restore edilmesini, yabancı konuklar ağırlanırken bütün dünyaya sunulmasını olumlu bulduğunu belirten Eyice, “Bir saray tabii eşyası ile yaşatılmalı” dedi. Osmanlı tarihçisi, yazar Dursun Gürlek de, “Orada başka bir Cumhurbaşkanı olsaydı, o koltuklar ve sözüm ona o ihtişam gündeme gelmeyecekti” dedi. AK Parti'yi kastederek “Bu pislik temizlenmez” manşetini atan Taraf gazetesine birinci ağızdan yalanlama geldi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti'ye karşı yeni bir parti kuracağı iddia edilen haberin tamamen yalan, uydurma ve art niyetli olduğunu belirterek, “Beni tanıyanlar en ağır eleştirilerimde dahi bu gibi ifadeler ve böyle bir üslup kullanmayacağımı çok iyi bilir” ifadelerini kullandı.

Taraf'ı Gül, Hürriyet'i de Yıldız Sarayı yalanladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...