Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devlet Bahçeli'den çarpıcı 'Beyaz Toros' açıklaması

Devlet Bahçeli'den çarpıcı 'Beyaz Toros' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

MHP Lideri Bahçeli katıldığı televizyon programında Davutoğlu'nun tartışmalara neden olan Beyaz Toros açıklamasına çarpıcı bir yorum getirdi.

Katılığı televizyon programında 'Beyaz Toros' tartışmalarına eline aldığı Toros fotoğrafıyla açıklık getiren Bahçeli, şunları söyledi: "Bununla ilgili, şu bir beyaz Toros. Bu Renault 12 TE dedikleri, Toros dedikleri, herkesin ilgisini çeken bir otomobil. Bunun toplumda ayrı bir yeri olmuştur. Ben de kullandım, Toros otomobilleri.

"1 KİLO TOZ BİR TOROS"

Bunun adı beyaz Toros. Fakat bunun başka bir anlamı daha var.  Halk arasında beyaz toz parasıyla alınan otomobillere beyaz Toros denilirdi. Bir kilo toz, bir Toros. Üç kilo toz, bir minibos. Beş kilo toz, bir otobos."
Acaba Recep Tayyip Erdoğan, sayın Ahmet Davutoğlu bu tozla yakından alakaları olup, ne ilişkileri var bunların? Bu işte beyaz, bunun her rengi vardı. Ama toz da beyaz olduğu için, tozdan kazanılan servetlerle alınan arabalara beyaz Toros denmiştir. Halkın arasındaki bilgileri söylüyorum. Güneydoğu anadolu'da bazı illerimiz, Pakistan Afganistan şunlar bunlar, basının özellikle üzerinde durduğu konu olarak, Türkiye beyaz bir toz ticareti, yapılanmalar var. acaba bu o mudur? Yoksa bu bizim bilmediğimiz bir örgüt müdür? 


Kırıkkale'de HDP binasına yönelik saldırılara ilişkin Bahçeli, “Endişeliyiz tabi. Bu gelişmeler ani olur. Bunlara karşı tedbirli olmak lazım. Biz kendi gençlerimizi ve partililerimizi bir iç çatışmanın yanı olmasını, çatışma içerisine girmelerini istemiyoruz. Ama Türkiye'de bunlar oluyor. İçeriden dışarıdan provokatörler üretilebilir. Bunlara dikkat etmek gerekir. PKK, bu kadar modern silahı kendisi mi üretiyor dışarıdan birisi mi veriyor? 1 Kasım dönüm noktası olmalıdır” dedi.


MHP'nin HDP'ye oy verenlere saygı duyduğunu ancak HDP'nin PKK ile ilişkisini doğru bulmadıklarını vurgulayan Bahçeli, Kürtlere yönelik vaatlerinin kardeşlik ve birlikte yaşama arzuları olduğunu söyledi.


“AK TROLLERİN ÖVDÜĞÜ İNSANI BEN MHP'DEN İHRAÇ EDERİM”
Bahçeli, Meral Akşener konusuyla ilgili, “Bunlar dışarıda bazı çevrelerin MHP üzerinde akıllarınca bir yara açmaya çalışıyorlar. Bunun üzerine spekülasyon yapmak isteyenler varsa ya parti kursunlar ya da partiye aldırsınlar. Akşener'in belli bir süre dinlenmesi gerekiyor. Kimse spekülasyon yapmasın. MHP'yi de iyi anlamak lazım. Türkiye'nin en demokrat partisi MHP'dir. MHP'de Genel Başkan'a rakip oluyor diye kimse dışlanmaz. Partimizde bulunan insanlar bana rakip olabilirler. Ama dışlanmamışlardır. Günü geldiğinde kucaklaşma, buluşma olmuştur. AK Trollerin övdüğü insanı ben MHP'den ihraç ederim. Herkes bunu böyle bilsin” diye konuştu.


TAHİR ELÇİ'NİN “PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR” SÖZÜ
Tahir Elçi'nin “PKK terör örgütü değildir” ifadesini değerlendiren Bahçeli, şunları kaydetti:
“Bu cümleyi kullanan herkes PKK'lıdır. Bu kadar uluslararası tanımlar var. Tüm bunların hepsini toplamış örgüt, terör örgütü değildir de nedir? Terör örgütü değildir diyorlarsa, örtülü PKK'lılardır. Bunun fikir özgürlüğüyle ilgisi yok.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...