Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Soma davasında elektronik kelepçe talebi

/ Kaynak: İHA
Soma davasında elektronik kelepçe talebi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma davasında ara karar öncesi sanık avukatları taleplerini mahkemeye sunmaya devam ediyor.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma davasında ara karar öncesi sanık avukatları taleplerini mahkemeye iletiyor.


Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın savunmasında verdiği “İşimin başına dönmek için tahliye, uygun görmezseniz denetimli serbestliği, onu da uygun görmezseniz, elektronik kelepçe ile tahliye talep ediyorum" dedi. Davada Can Gürkan'ın avukatı Kadir Çetin de, mahkemeden adalet beklediklerini söyledi. Savcılığın iddianamesinin tamamen çökmüş, bilirkişinin hazırladığı raporun tamamen paçavra olduğunu belirten Çetin, şöyle konuştu: "Bilirkişi raporuna istinaden sanıklar 20 suçtan tutuklanmışlardır. Müvekkilim bir buçuk yıldır tutuklu. Bu hükmün infazını geçmiştir. Müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum. Bu karar adli kontrol şeklinde, yurt dışına çıkma yasağı şeklinde en ağır şekillerde olabilir.”


İşletme Müdürü Akın Çelik'in avukatı Yusuf Koçyiğit de tamamen doğruların peşinde olduklarını belirterek şunları söyledi: “Boş bir mücadelenin içindeyiz. Bilimsellikten uzak yollarda doğruya ulaşmaya engel olunuyor. Yeniden bir bilirkişi oluşturup derhal madene girmeli ve bilimsel olarak bir rapor hazırlanmalıdır. Bu dava üzerindeki güçler elini davadan çekmelidir. Kamuoyu baskısı, medya baskısı ortadan kaldırılmalıdır. Müvekkilim kendini aklayacak delillere ulaşması için dışarıda olmalıdır. Müvekkilimin bir buçuk yıllık tutukluluk süresinin göz önüne alınarak, tahliyesini talep ediyorum. Buna elektronik kelepçe de dahil.”


Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü tutuklu sanık Ramazan Doğru'nun avukatı Ömer Fatih Şimdi ise, ilk taleplerinin yeniden bir bilirkişi oluşturulması olduğunu belirterek, “Tanık ifadeleri her ne kadar birbirleriyle çelişse de bu olayın öngörülemez bir kaza olduğunu ortaya koymuştur. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum” diye konuştu.


Davada diğer sanıkların avukatlarının taleplerinin alınmasına devam edildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...