Oğlunun böbreğini satarken yakalandı

Oğlunun böbreğini satarken yakalandı

GÜNDEM Haberleri

13 yaşındaki oğlunu, böbreğini satmak için Ankara'dan İstanbul'a götüren “baba” yakalandı. 38 yaşındaki M.B. adliyeye sevk edildi.

“Bu kadar da olmaz” dedirten olay, Ankara Mamak'ta yaşandı. 13 yaşındaki çocuğunun böbreğini satmayı planlayan baba M.B., İstanbul'da böbrek tacirleriyle irtibat kurarak 50 bin liraya anlaştı. Alkollü olduğu sırada mahalle kahvehanesinde oğlunun böbreğini satacağını ağzından kaçıran M.B., daha sonra bu sözleri inkâr etti. Bir süre sonra da komşularına, iş bulduğunu ve 50 bin lira alacağı olduğunu öne sürerek İstanbul'a gideceğini söyledi.


MAHALLELİ KURTARDI
Durumdan şüphelenen mahallelinin polise şikâyette bulunması üzerine, baba M.B. polis ekipleri tarafından takibe alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele polisi, M.B.'nin 13 yaşındaki oğlu Ü.B.'nin böbreğini, anlaştığı kişilere satmak için harekete geçtiğini belirledi. Böbrek taciri babanın Ankara'daki evine operasyon düzenlendi.


Mamak'ta şüphelinin evine giden polis, M.B.'nin İstanbul'a gitmek için yola çıktığını tespit etti. Durum İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele'ye bildirildi. Takibi devralan İstanbul polisi, saklandığı evde M.B.'yi gözaltına aldı. Zanlı adliyeye sevk edildi, 13 yaşındaki çocuk ise Sosyal Hizmetler Kurumu'na teslim edildi. Böbrek taciri “baba”nın 3 yıl önce de kendi böbreğini sattığı ortaya çıktı. Polis, böbrek ticareti yapan çeteyi tespit etmek için çalışmalara devam ediyor.

Kaynak : Habertürk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...