Canilerin ellerinde de el bombaları varmış!

Canilerin ellerinde de el bombaları varmış!

GÜNDEM Haberleri

102 kişinin öldüğü korkunç katliamı gerçekleştiren iki canlı bombanın ellerinde el bombaları ile olay yerine geldikleri ortaya çıktı.

10 Ekim sabahı Ankara'yı kana bulayan katliamın ardından derinleştirilen soruşturmada, her geçen gün yeni bulgulara ulaşılıyor. Son edinilen bilgilere göre Gaziantep'te IŞİD tarafından hücre evi olarak kullanılan bir adrese gelen iki canlı bombaya, yelekleri burada giydirildi ve iki araçla Ankara'ya doğru yola çıkmaları sağlandı. İki araç sürücüsüne verilen daha önce hiç kullanılmamış telefon ve hatlar, yola çıktıktan sonra açıldı.


YAKALANMA İHTİMALİNE KARŞI EL BOMBALARI
İki taksi değiştirerek gar önüne gelen canlı bombalardan ilk patlamayı gerçekleştiren teröristin sırt çantasında yaklaşık 4 kilo TNT tipi patlayıcı olduğu belirlendi. İkinci patlamayı yapan teröristin sırt çantasının ise yaklaşık 5 kilo olduğu ve TNT'lerin, tahrip gücünü arttırmak amacıyla arasına çelik bilyelerin yerleştirildiği tespit edildi. Teröristlerin ellerine de yol boyunca polise yakalanma ihtimaline karşı yanlarında hazır bulundurdukları iki el bombasını aldığı anlaşıldı.


ANKARA'DA 45 DAKİKA!
Her iki canlı bombanın Ankara'ya girdikten sonra patlama anına kadar 45 dakika geçirdikleri tespit edildi.


SINIRDAN BİR GÜN ÖNCE GİRDİLER
Edinilen bilgilere göre patlamanın faillerinden Yunus Emre Alagöz ile yabancı uyruklu olduğu belirtilen ikinci canlı bomba, IŞİD'in Suriye sınırındaki sözde emirlerinden İlhami Balı tarafından 'Antep emiri' Ebu Ali kod adlı Yunus Durmaz'ın yardımcısı Halil İbrahim Durgun'un yardımıyla 10 Ekim tarihinden bir gün önce, akşam saatlerinde Suriye sınırından Türkiye'ye girdi.


''BU DÜNYA BOŞ'' DİYE MESAJ ATMIŞLAR
Arkadaki araçta bulunan telefondan atılan bir mesajda, “Bu dünya boş, sevdiklerimiz hep sevdikleriyle cennette buluştular, biz de buluşacağız” ifadelerinin yer aldığı tespit edildi. Yolda yakıt almak için durdukları benzin istasyonunda da araçtan indirilmeyen canlı bombaların ihtiyaçları araçlara getirilerek giderildi.


35 METRE ARAYLA
İki caninin üzerlerinde bulunan bombaları kendilerinin patlattığı, üçüncü bir kişinin uzaktan müdahalesinin bulunmadığı belirlendi. Canlı bombalar patlamayı birbirlerinden 35 metre mesafede gerçekleştirdi.
Kaynak : Vatan


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...