Terörist ihbar hattı Alo 140'ı arayana ödül var

Terörist ihbar hattı Alo 140'ı arayana ödül var

GÜNDEM Haberleri

Devlet “ihbarcıya ödül” sisteminin ardından “Alo 140 Terör İhbar Hattı”nı da devreye soktu.

Türk silahlı kuvvetlerinin başarılı operasyonlarıyla 2 binin üzerine kayıp veren PKK'nın bitirilmesi için yeni bir sistem daha devreye girdi. İçişleri Bakanlığı terörle mücadele kapsamında verilecek “ödül” sisteminin yanı sıra “Alo 140 Terör İhbar Hattı”nı da devreye soktu. Vatandaş bu hat sayesinde defişre olmadan devlete istihbarat bilgisi verip ödül sisteminde yararlanabilecek.
İçişleri Bakanlığınca 31 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe giren “Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik”e göre, suç faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara veya yerlerini ya da kimliklerini bildirenlere para ödülü verileceği açıklanmıştı.
Terörle mücadele yetkilileri, 200 bin TL'ye kadar ödüllerin ağırlıklı olarak mühimmat, EYP, eylem hazırlığı, alan liderleri gibi unsurları kapsayacağını, 4 milyon TL'ye olan ödüllerin ise Cemil Bayık, Bese Hozat, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan, Fehman Hüseyin, Mustafa Karasu, Sabri Ok, Remzi Kartal, Nurettin Demirtaş ve Bahoz Erdal gibi üst düzey yöneticilerin yakalanmasını sağlayacak bilgileri kapsıyor. İlk etapta ayrılan 100 milyon TL'lik bütçenin, kısa sürede en az 500 milyon TL'ye çıkarılması öngörülüyor. Etkili bilgiyi veren kişiye, istemesi halinde yüz değiştirme, adres koruma gibi tüm koruma yöntemlerinin uygulanacağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...