Bulgaristan'da halk sandık başına gidiyor

/ Kaynak: AA
Bulgaristan'da halk sandık başına gidiyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yaklaşık 6,4 milyon seçmenin bulunduğu Bulgaristan'da halk yerel yöneticileri seçmek için yarın sandık başına gidecek.

Yaklaşık 6,4 milyon seçmenin bulunduğu Bulgaristan'da halk yerel yöneticileri seçmek için yarın sandık başına gidecek. Seçimle aynı anda yapılacak referandumda ise elektronik oy verme işlemi konusunda halkın fikri sorulacak.
Ülke genelinde 43 bin adayın yerel yönetici olabilmek için yarışacağı seçimde, yurt dışında bulunan Bulgaristan vatandaşları oy kullanmazken, Dışişleri Bakanlığı, referandum sorusunu yanıtlamak isteyen yurttaşlar için 47 ülkede 300'ü aşkın yerde sandık kuracak. Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları ise 21 yerde oy verebilecek. Seçim sürecinin güvenliği için ülke genelinde 13 bin 115 polis görev yapacak.
Seçimlerde, yurt genelinde 12 bin 300 yerde oy kullanılabilecek. Sabah saat 06.00'da başlayacak o verme işlemi en geç saat 20.00'de sona erecek.
Başkent Sofya'nın belediye başkanlığı içinse 21 aday mücadele edecek.
Seçime günler kala yapılan anketler, katılımın yüzde 50'lerde kalacağını gösteriyor. Medyadaki 29 gün süren seçim kampanyasına halkın beklenen ilgiyi göstermemesi nedeniyle seçim sonuçlarından emin olan bazı siyasi partiler, televizyon oturumlarına katılmamayı tercih etti.
Koalisyon hükümetinin ortaklarından Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar Partisinin (GERB) adaylarının Bulgaristan genelinde yine en çok oyu alması beklenirken, muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketinin (HÖH) ikinci ve üçüncü sırada yer almaları bekleniyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...