O teröristlerle ilgili yeni iddia!

O teröristlerle ilgili yeni iddia!

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda, ölü ele geçirilen o terörist bu halde bulundu...

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda, ölü ele geçirilen terör örgütü mensuplarının kimliklerini tespit etme çalışmaları sürerken, örgüt evlerinin çevresine yerleştirilmiş olan bazı patlayıcılar imha edildi. Terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonun ardından Terörle Mücadele, Olay Yeri inceleme ve Özel Harekat şubelerine bağlı polislerin, çatışmaların yaşandığı evlerdeki inceleme ve araştırması sürüyor. Çatışmada ölü ele geçirilen ve cesetleri halen olay yerinde bulunan terör örgütü mensuplarının kimliklerinin tespit edilmesine çalışılıyor.

BİRİNİN ÜZERİNDE BOMBA DÜZENEĞİ BULUNDU
Bu teröristlerden birinin üzerinde bomba düzeneği bulunduğu  bildirilirken, teröristlerin 1 Kasım'da yapılacak seçim öncesi bölgede  sansasyonel saldırı gerçekleştirmeyi planladığı öne sürüldü. Bomba İmha Şube Müdürlüğüne bağlı uzman polisler, teröristlerin kullandıkları evlerin çevresine yerleştirilmiş olan patlayıcıları imha etti.

Bu arada, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışmanın yaşandığı 3 evin kapı, duvar ve camlarına isabet eden kurşun izleri saatlerce süren çatışmanın boyutunu da gözler önüne serdi. Yangın çıkan bir evin tamamen kullanılamaz hale geldiği görüldü.
Mahalle sakinleri ise evlerde oturanların nadiren dışarı çıktığını ve mahalleliyle görüşmemeye özen gösterdiklerini belirterek, çatışmaların yoğunluğu sebebiyle korktukları için evlerinden dışarı çıkamadıklarını söylediler.
Kayapınar ilçesinde sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda DAEŞ mensupları ile polis arasında çıkan çatışmada polis memurları Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan şehit olmuş, 5 polis memuru da yaralanmıştı.
Operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 12 örgüt mensubu da gözaltına alınmıştı.
(Ajanslar)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...