İstanbul Şehir Üniversitesi'nde rektör protestosu

/ Kaynak: AA
İstanbul Şehir Üniversitesi'nde rektör protestosu

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, üniversiteye rektör olarak atanması gündeme gelen Ali Atıf Bir'i protesto etti.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, üniversiteye rektör olarak atanması gündeme gelen  Ali Atıf Bir'i protesto etti.


Üniversitenin Altunizade' deki Batı Kampüsü önünde toplanan öğrenciler, "Ali Atıf Bir'i istemiyoruz" yazılı pankart açtı. Ellerinde, "Hocalarımızı geri istiyoruz", "Vefa'da kuruldu Bebek'e yedirmeyiz" ifadelerinin yer aldığı dövizler taşıyan grup, "Atıf seni istemiyoruz" şeklinde slogan attı.


Kampüs önünde öğrenciler adına açıklama yapan Ahmet Kahveciler, İstanbul Şehir Üniversitesi'in kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin akademi dünyasında yeni ve farklı bir heyecana sebep olduğunu belirterek, kendilerinin de bu güne kadar üniversitenin kurucu felsefesine inanarak eğitimlerine devam etiklerini ve bundan sonra da aynı heyecanı muhafaza etmek istediklerini söyledi.


Kahveciler, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Ancak üzülerek görüyoruz ki üniversitemizin kurucu değerleriyle bağdaşmayan bir isim, bırakın biz öğrencileri, akademik kadro dahil kimsenin görüşü alınmaksızın, tepeden inme bir yöntemle üniversiteye rektör olarak atanmak istenmektedir. Biz bu karara şiddetle karşı çıktık. Dün üniversitemizin çok değerli 3 kurucu hocasının istifası ise bizim için bardağı taşıran son damla olmuştur. Ali Atıf Bir'i, üniversitede rektör olarak görmek istemiyoruz. Bizler Ali Atıf Bir'i değil, bu üniversiteye ciddi emek sarf etmiş, yıllarını bu üniversiteye vermiş hocalarımızı istiyoruz. Süreçte yetkisi olan herkese sesleniyoruz. Ali Atıf Bir'in rektörlük atamasını durdurun. İstanbul Şehir Üniversitesi'ni bu düştüğü durumdan kurtarın. Son olarak şunu söylüyoruz. Vefa'da kuruldu Bebek'e yedirmeyiz".


Basın açıklamasının ardından öğrenciler, Batı Kampüsü'nden rektörlüğün bulunduğu Doğu Kampüsü'ne yürüdü. Doğu Kampüsü önünde bir süre slogan atan öğrenciler daha sonra dağıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...