Bahçeli, 'Gövdemizi taşın altına koymaya hazırız'

Bahçeli, 'Gövdemizi taşın altına koymaya hazırız'

GÜNDEM Haberleri

Devlet Bahçeli, "Elimizi taşın altına, gövdemizi taşın altına koymaya da hazırız. 1 Kasım seçimleri inşallah hayırlara vesile olur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il başkanlığınca kentteki bir otelde düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerin Türkiye için önemli olduğunu, herkesin sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.

Seçimlerde, vatandaşların istediği veya gönlünden geçen partiye rahatlıkla oy verebilecek bir güvenliğin sağlanması gerektiğini ifade eden Bahçeli, Türkiye'nin genel gidişatına karşı MHP'nin duruşunu, kararlılığını ve samimiyetini ülkenin yönetimine yönlendirecek siyasi bir başarının elde edilmesini temenni ettiklerini dile getirdi.  

Seçimlerde MHP'nin tek başına iktidar olmasını hedeflediklerini ve bu hedeften vazgeçmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Tek başına hiçbir parti iktidar olamazsa 3 Ekim'de programımızı ortaya korken söylediğim gibi, kaygılanma aziz milletim, dört şartı kim kabul ediyorsa, HDP dışında hükümet olmaya, elimizi taşın altına, gövdemizi taşın altına koymaya da hazırız. 1 Kasım seçimleri inşallah hayırlara vesile olur. Ama MHP'nin koalisyon kurma şartları da hazır bir haldedir. Bunu da başarmak mecburiyetindeyiz."

Türkiye'de sessiz bir öfkenin var olduğunu aktaran Bahçeli, partililerin "Efendim vatandaşın alakası çok düşük. Ziyaret ediyoruz, güzel tebessüm ediyorlar, hayırlı olsun diyorlar ama eski coşku, eski heyecan gözükmüyor" şeklinde konuştuklarına dikkati çekti.

"Vatandaş sizi seviyor. Sevmemesi için de sebep yok" diyen Bahçeli,  "Ama sessiz öfke sandıkta patlarsa, milletimiz ve demokrasimiz açısından hayırlara vesile olur. Sandıkta patlamak, iktidar değişikliğini beraberinde getirir ama bu mümkün olmazsa, bu sessiz öfke 'artık ümidim kalmadı bu memleketin gidişatı hayırlı değil, ne olduğu meçhul bir haldeyiz, zulüm var, baskı var, otorite var, dikdatörya var' derse o zaman bu baskılar sokakta patlarsa kardeş kavgası kapının önünde demektir. Onun için herkes aklını başına almalı, ona göre hareket etmeli" diye konuştu.

Partililerine "Çalmadık kapı bırakmayın" çağrısında bulunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Televizyonlar, bilmem neler bizi vermiyor... Vermesin. Mitingleri ve diğer çalışmaları yapabildiğimiz kadar yapıyoruz. Ankara'da ve İstanbul'da birer miting düzenlemeye çalıştık, herkes 'aman o bölgede gezmeyin, yollar kapandı, mitinge gelecek olan çoluk çocuk 3 kilometre, 5 kilometre yürüyor' diye konuştu. Yolları tamamen trafiğe kapattılar. Hepsinden daha ötesi Amerika Büyükelçiliği'nin güya kendi Amerikan elçiliğine mensup vatandaşlarını korumak için 'mitinge giden alanlar üzerinde her şey olabilir' diye o gün yerlerinden ayrılmamalarını tavsiye ediyor. Bu nasıl bir iştir? Yapılan ne? MHP'nin mitingi. Hangi şart olursa olsun, inanmış olan insan ölümden korkmaz. Takdir cenabı Allah'ındır. Neye mal olursa olsun. Görevimiz gereği orada olacağız dedik ve orada olduk."

Toplantıya MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nevin Taşlıçay, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP İl Başkanı Bekir Çetin ve MHP Çorum Milletvekili Adayları Vahit Doğan, Aybüke Topçubaşı Ekici, Fatih Özcan ve Muhsin Kocasaraç ile partililer katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...