HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Türk vatandaşları depremde herhangi bir zarar görmedi'

Kaynak: AA
'Türk vatandaşları depremde herhangi bir zarar görmedi'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Afganistan'daki 7,5 büyüklüğündeki depremde, Türk vatandaşlarının herhangi bir zarar görmediği bildirildi.

Afganistan'da dün meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremde, bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının herhangi bir zarar görmediği bildirildi.
Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar bize intikal eden bilgilere göre, Afganistan'da yaşayan vatandaşlarımızdan deprem dolayısı ile yaralanan ya da başka bir zarar gören kimse yok” dedi.
- "Türkiye Afganistan'a yardıma hazır"
Türkiye'nin Afgan depremzedelere yardıma hazır olduğunu belirten Büyükelçi Akın, “Afgan makamlarından durumun ne olduğunu ve acil ihtiyaçlarının neler olduğunu bildirmelerini istedik ve yardıma hazır olduğumuzu ilettik” şeklinde konuştu.
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun Afganistan Dışişleri Bakanı Salahuddin Rabbani'yi arayarak geçmiş olsun dileklerini ve Türkiye'nin her türlü yardıma hazır olduğunu bildirdiğini aktaran Akın, ayrıca AFAD, Kızılay ve TİKA gibi kurumların da gerekli hazırlıkları yaptığını söyledi.
- Depremin bilançosu ağırlaşıyor 
Öte yandan, dün ülkenin kuzeydoğusunda meydana gelen ve birçok Güney Asya ülkesinde hissedilen 7,5 büyüklüğündeki depremde bilanço ağırlaşıyor.  
Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan (ARG) yapılan açıklamada, deprem nedeniyle ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının şu ana kadar 115'e ulaştığı, yaralı sayısının da 538'i bulduğu ifade edildi.
Saraydan yapılan açıklamada ayrıca, "Ülke genelinde 9 vilayette 7 binin üzerinde ev, 12 okul, 17 cami ve 20 kamu binası yıkıldı" bilgisine yer verildi.
Yetkililer, enkaz altından çıkarılanlarla birlikte ölü ve yaralı sayısının artabileceğini belirtiyor. 

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...