Cizre'de sel köprü yıktı, evleri bastı

/ Kaynak: DHA
Cizre'de sel köprü yıktı, evleri bastı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Aşırı yağmur yağışının Şırnak-Cizre karayolu üzerindeki köprüyü yıkması üzerine karayolu ulaşıma saatlerce ulaşıma kapandı.

Cizre'de ise evler sular altında kaldı, vatandaşlar temizlik çalışmalarını bugün yapabildi.


Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün akşamdan itibaren etkili olan yağmur yağışının ardından yaşanan sel köprü, yıkta ilçe merkezinde su baskınlarına neden oldu. Cizre-Şırnak karayolunun 5'inci kilometresindeki Kurtuluş Köyü yakınlarındaki köprü, sel ve çamur aşınımı yüzünden yıkılınca, karayolu da ulaşıma kapandı. Dün akşam saatlerinden itibaren yolun onarılması amacıyla bekleyen araçlar, kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipleri, şoförlere yardımcı olurken, Karayolları 95'inci Şubesi'ne bağlı ekipler, sabah saatlerinden itibaren, köprünün yıkıldığı Kurtuluş Köyü yakınlarında gidiş-geliş olmak üzere 2 geçici yol açtı. Dün akşam saatlerinden itibaren yaklaşık 30 kilometreye varan araç kuyruğu, karayolunun açılmasıyla birlikte yollarına devam etti.


Dün akşam sağanak yağmurla birlikte, çevredeki dağ ve tepelerden çamurları da taşıyan sel suları, Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde yaklaşık 5 evin sular altında kalmasına yolaçtı. Mahallelerdeki atık su ve kanalizasyon kanallarının yetersiz olması nedeniyle rögarlardan taşan sular cadde ve sokaklarda mini nehirler oluşturdu. Binaların birinci katları ve müstakil evlerin çoğu sular altında kalırken, vatandaşlar ve belediye ekipleri sabah saatlerine kadar evlerdeki suları tahliye etmeye çalıştı. Vatandaşların evlerdeki malzemeleri kullanılamaz hale gelirken, vatandaşların evlerindeki suları tahliye etmek için başlattığı çalışmalar devam ediyor.


GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...