Bülent Arınç'ın mitinginde bomba paniği

/ Kaynak: İHA
Bülent Arınç'ın mitinginde bomba paniği

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bursa'daki mitinginde bomba ve elektrik kesintisi paniği yaşandı.

Tüm olumsuzluklara rağmen vatandaşlara seslenen Arınç, milletin bir kısmı tehditle, şantajla mecburen HDP'ye oy verdiğini söyledi.Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi'nde saat 18.30'da vatandaşlarla bir araya gelen eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın mitingi öncesi bomba paniği yaşandı. Miting alanına yaklaşık 100 metre uzaklıktaki bir duvar kenarına bırakılan çanta, polis ekiplerini harekete geçirdi. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri şüpheli paketi fünye ile patlattı. Patlama sonrası paket boş çıkarken trafiğe kapatılan yol yeniden kullanıma açıldı. Miting alanına yarım saat geç gelen Arınç, burada vatandaşlara seslendiği esnada ise elektrikler gitti. Arınç, konuşmasına AK Parti seçim aracının hoparlörü ile devam etti.
Bülent Arınç'ın mitinginde bomba paniği

“HDP, TEHDİT İLE ŞANTAJ İLE OY ALDI”
HDP'nin barajı aşmasından çok üzülmüş bir insan olmadığını ifade eden Arınç, “Milletin bir kısmı tehditle, şantajla mecburen bunlara oy verdi. O bölgeyi iyi bildiğim için bunları konuşuyorum. Ölümle tehdit edilerek, ailesi başlarına yıkılarak, çocukları kaçırılacak tehdidiyle, 'yeter ki buradan AK Parti'ye oy çıkmasın' tehdidiyle HDP'ye oy istendi. Bir kısım vatandaşımız ise 'Bunlar barajı aşarsa daha güçlü siyaset yaparlar. Çözüm süreci bir an evvel olur. Demokrasi güçlenir' dedi ve oy verdi. Ancak isteyerek veya istemeyerek barajı aştı. Buna saygı duyuyorum. Ama HDP'den beklenen şu değil mi? Sen artık bir siyesi partisin. Senin şiddetle ne işin var. Silahla ne işin var. Terör örgütü ile senin nasıl bir samimiyetin olabilir? İşlenen bu kadar cinayetlere karşı sadece 'üzüldük' demenin ötesinde başını Kandil'e yönünün İmralı'ya çevirip de 'Terörü lanetliyoruz. PKK bir terör örgütüdür. Benim insanıma silah doğrultuyor. Bomba atıyor. Cinayet işliyor. Ey terör örgütü ben siyasi parti olarak senin bu yaptıklarından şikayetçiyim. Benim sana sempatim kalmadı' demesini bekliyorduk. HDP madem milletten oy aldı. Milletin hakkını savunması lazım. Ama bunun tam tersi oldu. 6 milyon millet oyunu HDP'ye verdi. Ama eş başkanları 'Biz sırtımızı PKK'ya, PYD'ye YPG'ye dayadık' diyor. Millet buna razı değil” diye Konuştu.
Bülent Arınç'ın mitinginde bomba paniği

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...