Başbuğ:İyi ki kozmik odayı açmışız

Başbuğ:İyi ki kozmik odayı açmışız

GÜNDEM Haberleri

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Başkanlığı döneminde en doğru kararlarından birisinin kozmik odaya girilmesine izin vermek olduğunu söyledi.

Antalya'da işadamlarına konferans veren Başbuğ, “Geri dönüp baktığımda, kişisel düşüncem belki de Genelkurmay Başkanlığı dönemimde verdiğim en doğru kararlardan biri kozmik odaya girilmesine izin vermekti. Eğer o gün o kararı vermeseydim; Türkiye'de işlenen faili meçhul bütün cinayetler silahlı kuvvetlerin üzerine kalacaktı. TSK'yı bu töhmetten kurtardık” dedi. Haziran ayından sonraki süreçte hepimizin yüreklerinin yandığı ve çok sayıda polis ve askerimizin terör olaylarında şehit olduğunu ve hala da devam ettiğini belirten İlker Başbuğ, Türkiye'de ciddi bir sorun olan terör olaylarına bakarken olayın dış güvenlik boyutunun düşünülmesi ve iyi analiz edilmesi gerektiğini de vurguladı. Türkiye'nin PKK'yı sonlandırma için çok şans yakaladığını söyleyen Başbuğ, “Ama başarılı olunamadı. Terörün kökünü kazımak için ilk yapılacak ve vazgeçilmez olan Irak'taki üslerin ortadan kaldırılması. Bu noktada maalesef anlaşılamadık” şeklinde konuştu. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...