PKK'lılara vaat vererek gizli tanıklık yaptırdı!

PKK'lılara vaat vererek gizli tanıklık yaptırdı!

GÜNDEM Haberleri

Firari Savcı Öz'ün, Ergenekon davasında, PKK'lılara, gizli tanıklık yapmaları için ne gibi vaatlerde bulunduğu araştırılıyor.

Ergenekon davasının Yargıtay'da görülen temyiz duruşmalarında Paralel Yapı'nın PKK'lı teröristleri gizli tanık yapıp askerleri suçlatması gündeme geldi. Dava sürecinde gizli tanık yapılan PKK'lılardan bazılarının deşifre olması, Paralel savcıları zor durumda bıraktı. Firari Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün başında olduğu Paralel ekip, kirli ilişkilerinin ortaya çıkmasından endişeli.
NE TÜR PAZARLIKLAR YAPILDI?
Ergenekon davasında Paralel Yapı'nın kumpasını soruşturan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise PKK'lı gizli tanıklarla ne tür pazarlık yapıldığını inceliyor. Ergenekon davasının temyiz duruşmalarında savunmasını yapan sanıklardan emekli Albay Hasan Atilla Uğur, kendisini sorgulayan paralel savcı Öz'ün gizli tanıklarla kirli ilişkilerine dikkat çekmiş, Ergenekon sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise asılsız gizli tanık ifadeleriyle suçlandıklarını söylemişti. 
KAYITLAR NEDEN İMHA EDİLDİ? 
Kamuoyunda "kumpas soruşturması" olarak bilinen bu soruşturmada, gizli tanık Cenk'e ait kayıtların da yok edildiği ortaya çıktı. Gizli tanıkların gerçek kimlik bilgilerinin bulunduğu adli emanetteki gizli tanık kasasında da Cenk'in kimlik bilgileri ile birlikte daha önce Ergenekon savcılarınca alınan ifadesinin tutanakları da bulunamadı. Bu olayın Paralel Yapı ile PKK arasındaki kirli ilişkinin ortaya çıkmasını engellemek için imha edildiği ileri sürülüyor.

Kaynak : Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...