TİKA'nın Güney Afrika'daki yardımları sürüyor

/ Kaynak: AA
TİKA'nın Güney Afrika'daki yardımları sürüyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

TİKA tarafından tadilatı tamamlanan Nur'ul Hamidiye Camisi ile tadilat ve donanım desteği sağlanan Osmanlı Kriket Kulübü'nün açılış töreni gerçekleşti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Güney Afrika Cumhuriyeti'nin sahil kentlerinden Cape Town'da yürüttüğü projeler kapsamında tadilatı tamamlanan Nur'ul Hamidiye camisi ile tadilat ve donanım desteği sağlanan Osmanlı Kriket Kulübü'nün açılış törenleri gerçekleştirildi.
TİKA, Cape Town'un en eski camilerinden biri Nur'ul Hamidiye camisinin tadilatı kapsamında abdesthane düzenlenmesi, caminin iç ve dış boyası, elektrik teçhizatı ve iç mekanın yenilenmesi gibi hizmetlerde bulundu.
Açılışta konuşan TİKA Namibya Koordinatörü Cüneyt Esmer, “Bu camide 1880'lerden beri süren bir çalışma var, biz verdiğimiz sözümüzü tuttuk, mutluyuz” dedi.
AA muhabirine konuşan caminin yönetim kurulu başkanı İmtiyaz Haşim de “Çok müteşekkiriz, bir yıl önce başlayan projenin kısa sürede tamamlanmasından çok memnunuz” ifadesini kullandı.
Caminin mütevelli heyetinden Shakir Price ise TİKA olmadan bunun imkansız olduğunu söyleyerek, “Rabbim kendilerini daha fazlasıyla ödüllendirsin” dileğinde bulundu.
- Osmanlı Kriket Kulübünün devir teslim töreni
TİKA tarafından tadilat ve donanımı tamamlanan Osmanlı Kriket Kulübünün devir teslim töreni de gerçekleşti.
Törende konuşan Cape Town Belediye Meclis üyesi Garreth Bloor “Bu, Cape Town ile Türkiye'yi birbirine bağlayan muhteşem bir etkinliktir” dedi.
Osmanlı Kriket Kulübü'nün bütün baskılara rağmen bugüne kadar "Osmanlı" ismini koruduğunu söyleyen TİKA Namibya Koordinatörü Esmer de kulübün dünyadaki en köklü üç kulüpten biri  olduğunu vurgulayarak “Biz de onlara olan şükranlarımızı göstermek için kulübün ihtiyacı olan yedi adet antrenman ağının yanı sıra alarm sistemi ve elektronik skorbord kurduk” diye konuştu.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...