Arnavut dünyasından 'AK Parti' vurgusu

/ Kaynak: AA
Arnavut dünyasından 'AK Parti' vurgusu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak genel seçim, Balkan ülkelerindeki Arnavut akademisyen ve yazarlar tarafından da yakından takip ediliyor.

Makedonya'da faaliyet gösteren İslam Medeniyeti Vakıf Merkezi Müdürü Dr. Latif Mustafa, Arnavutça yayın yapan "Almakos" isimli haber sitesindeki "Tek devlet, tek lider: Recep Tayyip Erdoğan" başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinin Türkiye için önemine işaret ederek Türkiye'nin ulusal bir devletten uygar bir devlete dönüşümünde beş önemli konuya değindi.
Mustafa, Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Davos'ta yaptığı "one minute" çıkışıyla Türkiye'nin dış politikadaki yönünün değiştiğini belirterek söz konusu zirvede yaşananların başta Filistinliler olmak üzere tüm Müslümanları sevindirdiğini kaydetti.
Mustafa, Türkiye'nin uygar bir devlete nasıl dönüştüğü noktasındaki önemli konunun ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin derin fikir ve vizyon sahibi olarak geliştirdikleri strateji ve politikalar olduğunu belirtti. 
Bölgede ve dünyada barışın sağlanması için Türkiye'nin AK Parti iktidarına ihtiyacı olduğunu savunan Mustafa, "Türkiye sadece kendi için değil geniş bir coğrafya için umut teşkil ediyor" değerlendirmesi yaptı.
- "AK Parti kazanırsa barış ve istikrar kazanacak"
Yazar ve bürokrat kimliğiyle tanınan Muhadin Limani, Arnavutluk'taki "Shekulli Agency" isimli haber sitesindeki yazısında 1 Kasım'daki genel seçimin önemine işaret etti.
Limani, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Başbakan Davutoğlu'nun genel başkanlıkları döneminde AK Parti'nin izlediği politikaların, sadece Türkiye için değil, daha geniş coğrafya için de olumlu etkileri olduğunu belirterek, Türkiye'nin kalkınmasının sadece kendisi için değil bölgenin kalkınması ve istikrarı için de önemli olduğunu kaydetti.
AK Parti'nin 1 Kasım'daki seçimde tek başına iktidara gelmesinin iki açıdan önemli olduğuna dikkati çeken Limani, "Seçimler küresel gelişmeler için önemli. AK Parti kazanırsa barış ve istikrar da kazanacak. Aksi takdirde hem küresel hem de bölgesel anlamda bir belirsizliğe doğru gidilecek" ifadesini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...