Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

385 bin çocuğun okul hayali sona erdi

/ Kaynak: İHA
385 bin çocuğun okul hayali sona erdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan okul çağındaki 600 bin çocuktan 385 bini okula gidemiyor.

Suriye'de yaklaşık 5 yıldır devam eden ve 350 bin kişinin hayatını kaybettiği savaşta hayatta kalabilmek için milyonlarca Suriyeli göçmen duruma düştü. Bu durumdan en çok etkilenen isimler ise çocuklar oldu. Bu çocukların kimi göç yolunda ölürken hayatta kalanlar ise okula gidemeden sağlıksız koşullarda hayatlarını devam ediyorlar.


Suriye'deki göçten en çok mülteci kabul eden ülkelerin başında da Türkiye geliyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) verilerine göre, Suriye'deki çatışmadan komşu ülkelere kaçan mültecilerin sayısı 4 milyonu geçti. Ayrıca buna ek olarak, en az 7.6 milyon kişi Suriye içinde yerlerinden edilmiş durumda. Bu insanların çoğu zor koşullarda ve ulaşması zor yerlerde yaşıyor. Türkiye bu 4 milyon mülteciden 1 milyon 938 bin 999 kişiye misafirlik yaparak en çok Suriyeli mülteci kabul eden ülkelerin başında geliyor. Kamplarda kalan Suriyeli sayısı 259 bin 523 olurken kamp dışında kalan Suriyeli sayısı ise 1 milyon 679 bin 476. Türkiye'de bulunan Suriyeli çocuk sayısı ise 1 milyon 51 bin. Bu sayı Suriyeli çocuk sayısının yüzde 54'nü oluşturuyor. Okul çağındaki Suriyeli sayısı 600 bin. Bu çocuklardan 385 bini okula gidemiyor. Türkiye, Suriyelilerin olduğu illerde onların okula gitmesi için çok sayıda okul açsa da çocukların yüzde 60'ı halen okula gidemiyor. Bu çocukların kimi mendil, kimi su, kimi sakız satarken, kimi ise ya atık kağıt topluyor, ya da trafik ışıklarında duran araçların camını silerek ailesinin ve kendinin karnını doyurmaya çalışıyor.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...